Позив на конференцију

Поштовани интерни ревизори, пријатељи и присталице интерне ревизије,

Радује нас што званично представљамо 10. међународну конференецију Удружења интерних ревизора Србије! Позивамо вас да нам се придружите на Фрушкој гори, у Хотелу Фрушкe терме 13. и 14. октобра 2022.

Ковид-19 је утицао на наше животе у последње две године, а сада рат у Украјини доноси додатну неизвесност. Интерна ревизија као јак темељ унутрашњег управљања није имуна на ове догађаје, али својом мисијом помаже организацији да доноси боље одлуке у овим околностима.

Можда је због тога тема овогодишње конференције мало другачија. Програмски одбор УИРС-а је одлучио да овогодишња тема конференције буде: „Изградите поверење, направите разлику“.

Конференције интерних ревизора уводе новајлије у ову област, држе практичаре свесним о актуелним дешавањима, постављају подијум за дељење нових и напредних информација и водећих пракси у потрази за изврсношћу у интерној ревизији и пружају неупоредиве могућности умрежавања.

Учесници имају могућност да стекну сазнања о разноврсним и актуелним питањима из области интерне ревизије и са њом повезаним темама. Садржај конференције ће бити широк, а све то ће представити једни од најбољих предавача из иностранства и Србије.

Учесници Конференције остварују право на 12 бодова континуиране професионалне едукације /CPE/ од којих 2 бода из етике. Потврда о учешћу на Конференцији и оствареним бодовима биће послата свим учесницима електронским путем.

Теме и предаваче као и детаљну агенду објављиваћемо постепено у наредном периоду.

Дођите и придружите нам се 13. и 14. октобра 2022. Радујемо се што ћемо вас упознати.

Срдачан поздрав,

Чланови Председништва УИРС-а

Предавачи

Пане Илиев PhD

Head of Internal Audit-Tigo Finance,North Macedonia

Пане Илиев је доктор економских наука, са деценијским искуством у Интерној ревизији, и то у финанисјком сектору. Тренутно је руководилац Интерне ревизије у фирми Tigo Finance из Скопља. На нашој Конференцији представља ИИА Северну Македонију, где је члан Управног одбора.

Темa: Комуницирајте, не испитујте – вештине комуникације које интерни реизори морају имати

Сања Угрчић Павловић

ACFE

Сања је сениор менаџер са вишегодишњим консултантским и теничким искуством. Поред консултантског рада у "Big Four" компанијама, значајну експертизу у раду са приватним и јавним сектором стекла је радећи као кључни члан тима на USAID-овом економском развојном пројекту. Била је одговорна за рад на креирању и развијању регулаторног оквира и тржишној примени дигиталних решења у Србији, углавном фокусираних на финансијски сектор. Сања је тренутно директор за управљање ризиком и усклађивање пословања у једној од најуспешнијих ФинТецх крипто компанија у Србији. Сања активно сарађује са јавним институцијама као што су Народна банка Србије, Комисија за хартије од вредности и Министарство финансија радећи на пионирским процесима регистрације и усклађивања пословања са новим крипто регулаторним оквиром. Сања је члан међународне Асоцијације сертификованих истражитеља превара (ACFE), као и члан Удружења сертификованих истражитеља превара Србије (ACFE Србија).

Темa: Интерна ревизија и крипто индустрија: необавезна веза или брак?

Оља Стојановић, дипл. правник

Консултант, Ex Ante Consulting

Оља Стојановић, дипл. правник са положеним правосудним испитом. Стицалац је Лиценце овлашћеног лица за спречавање прања новца, издате од стране Министарства финансија Републике Србије.
Од 2003. године била је професор правне групе предмета у средњој Правно- пословној школи у Београду.
Каријеру у сектору финансијских институција започела је 2005. године и стекла богато пословно искуство радом у три највеће мултинационалне осигуравајуће компаније које послују у Србији, на позицијама интерни ревизор, руководилац функције за контролу усклађености пословања и спречавање прања новца, Data Protection Officer.
Главни фокус и досадашње искуство у финансијском сектору – интерна ревизија, управљање цомплианце И оперативним ризицима, спречавање прања новца и финансирања тероризма, међународне санкције, заштита података о личности и безбедност информација.
У периоду од 2008. до 2010. године била је чланица Комисије за добровољно здравствено осигурање при Удружењу осигуравача Републике Србије, а од 2010. до 2014. године чланица Надзорног одбора приватне медицинске установе.
Оснивач је консултантске агенције - Ex Ante Consulting која је започела са радом почетком 2022. године. Више о пословању и услугама које пружа Ex Ante Consulting - www.exanteconsulting.rs

Темa: Положај компанија у Србији у светлу обавезности примене међународних санкција

Проф. Јован Бабић

Филозофски факултет у Београду

Јован Бабић је професор етике на Филозофском факултету у Београду (у пензији) и гостујући професор филозофије на Portland State University, САД. Организатор серије конференција ILECS (International Law and Ethics Conference Series – 1997-2016). Био гостујући професор на University of Arizona и на Beijing Foreign Studies University. Уредник едиције „Примењена етика“ у издавачкој кући Службени гласник. Од 2006 до 2019 био председник Матичног научног одбора за друштвене науке Министарства за просвету, науку и технолошки развој. Члан управног одбора Фонда за науку Републике Србије. Члан борда директора Европског удружења за војну етику (EuroISME) и редакције њихове издавачке едиције “International Studies on Military Ethics” (Brill Nijhoff). Члан Етичког одбора Државног већа тужилаца Србије. Заменик председника Радне групе за израду смерница за развој и етичку примену вештачке интелигенције у Републици Србији. Члан УО Института за европске студије. Добитник награде „Никола Милошевић“ за 2018 годину. Аутор четири књиге (Kant и Scheler, Морал и наше време,Увод у пословну етику, Огледи о одбрани), и бројних чланака и студија у домаћим и страним часописима и зборницима.

Темa: Феномелогија корупције, пословна етика и контрола пословања

Проф. Дејан Ерић,

Банкарска академија у Београду

Професионалну каријеру започео одмах након дипломирања у грађевинској компанији Енергопројект где је радио у периоду од 1987. до 1989. године. Након тога прелази на Економски факултет у Београду где ради од јануара 1989. до 1. октобра 2005. године. У периоду 1989 – 1992. ради као асистент приправник, од 1992. до 1995. године као асистент на предмету Планирање и развојна политика предузећа. Од 1996. до 2001. године ради као доцент на истом предмету а од 2001. године као ванредни професор. Изводио је наставу на основним академских студијама на предметима Стратегијски менаџмент и Финансијска тржишта (креирао први програм тог предмета). На магистарским студијама је изводио наставу из предмета Теорије организације и менаџмента, Финансијски менаџмент у агробизнису и Финансијска тржишта.
Од 1. октобра 2005. године ради на ББА, где је изабран у звање редовног професора 2006. године. У периоду од 2006. до 2015. године обављао је дужност директора Института економских наука, једног од оснивача ББА. На ББА обављао функцију продекана у периоду 2005-2006. и декана од 2017. године. Изводио наставу и испите на више факултета у земљи : Економском факултету у Крагујевцу, Електротехничком факултету, Правном факултету, Факултету за менаџмент БК, EDUCONS универзитету и у иностранству: Економском факултету Техничког универзитета у Кошицама, Универзитету у Ници, Факултету за менаџмент Универзитета у Торину, Економском факултету у Подгорици, Економском факултету у Бања Луци,
Montenegro Business School и други. Обављао већи број функција – члан Комисије за хартије од вредности Републике Србије, члан управних одбора Атлас (Пиреус) банке, Јубмес банке, Комерцијалне банке, члан Надзорног одбора Uniqua неживотног осигурања, као и више других привредних организација.

Темa: Улога интерних ревизора у препознавању симптома и узрока кризе и оздрављењу организација

Сања Кекић

Women4Cyber Србија

Сања Кекић EMBA CRISC CDPSE је стекла искуство радец́и за Deloitte, неколико банака и највецћег мобилног оператера у Србији. У својој каријери дугој 24. године, Сања је водила и реализовала различите комплексне ИТ пројекте и пројекте пословних процеса везаних за GRC, укључујуц́и (или са фокусом на) сајбер безбедност у Србији и региону. Она је професионалац фокусиран на ризике, контроле, ревизију и безбедност са завршеним природно-математичким факултетом и Executive MBA школом. Поседује сертификате за ризике и контроле информационог система, Приватност података, COBIT 5 и Интерну ревизију у јавном и приватном сектору. Она је једна од најутицајнијих жена у Европи у сајбер безбедности, 2019 (SC UK Media) и нашла се у књизи “Europe’s Top Cyber Women”. Сања је бивша председница и једна од оснивача Удружења ISACA Београд и председница је Women4Cyber Србија.

Темa: “Дигитално поверење” – ризици са којима се суочавамо

Зоран Злоколица

Директор Одељења за информациону безбедност (CISO), НЛБ Комерцијалнa банка

Зоран Злоколица је професионалац информационе безбедности са изузетним познавањем ИКТ и доказаним искуством у ревизији информационих система (ИТ ревизији). Преко 20 година бави се ИКТ-ом, од чега 15 година у банкарском сектору.
Тренутно ради у НЛБ Комерцијалној банци на позицији Директор Одељења за информациону безбедност (CISO). Поред тога, од марта 2019. волонтира у ИСАЦА Белграде Цхаптер-у као директор за сертификацију и члан Управног одбора.

Темa: Управљање дигиталним корисничким идентитетом и правима приступа са фокусом на ревизију ових процеса

Иван Дачковић

Заменик Директора Дирекције унутрашње ревизије OTP Банкe Србија

Иван Дачковић иза себе има 20 година каријере у међународним банкарским групацијама које послују у Србији (Hypo Alpe Adria, Societe Generale Banka, OTP Банка Србија), на највишим управљачким позицијама у оквиру функција финансија и унутрашње ревизије.
Истиче се у имплементацији иновативних решења у оквирима рада унутрашње ревизије, применом Data Analytics и Lean Six Sigma Методологије, а у циљу бољег препознавање ризика са једне и унапређење ефикасности пословних процеса са друге стране.
Поседује престижно звање Института интерних ревизора IIA (Certified Internal Auditor ® (CIA®)). Тренутно је на професионалној позицији „Заменик Директора Дирекције унутрашње ревизије и Директор одељења за ревизије процеса у Централи“ у OTP Банци Србија, као једној од водећих банака у Србији.

Темa: "Data analytics" у унутрашњој ревизији - мит или стварност

Филип Миловановић

Филип Миловановић запослен је на позицијима Руководиоца интерне ревизије у SMATSA од 2019. г. и саветника интерне ревизије у VIP систему. У области интерне ревизије ради шест година. Овлашћени интерни ревизор у Комори овлашћених ревизора. Члан је Савеза економиста Србије и Друштва економиста Београда. Доктор економских наука на тему Концептуалне разлике између конвеционалног и исламског рачуноводства. Највећи број радова је објављивао у Журналу Исламског финансијског рачуноводства (JOIFA). Учествовао на семинарима Иранске асоцијације рачуновођа и 1401. Међународној рачуноводственој конференцији у Равалпиндију. Области интересовања исламске финансије, исламско рачуноводство, исламска ревизија, концепти шеријатског рачуноводства и рачуноводствено евидентирање сукука.

Темa: Исламска интерна ревизија

Марина Пауновић

Психотерапеут

Experienced Supervisor with a demonstrated history of working in the mental health care industry. Skilled in Supervisory Skills, Psychotherapy, Mental Health, Self-esteem, and Personal Development. Strong professional with a Specijalista socijalne rehabilitacije , Psihoterapeut i Supervizor focused in psihoterapija from FPN Beograd, Diploma in sistemic psychotherapy with families,couples and individuals,London.

Темa: Изградите поверење, направите разлику

Маја Милосављевић, CIA, CRMA, CCSA, CFE

Head of Process Governance & Internal Control System, OMV Беч

Маја Милосављевиц je искусан интерни ревизор са 13 година професионалног искуства. Маја је димпломирала на Економском факултету Универзитета у Београду, где је завршила и своје мастер студије. Маја је носилац неколико професионалних сертификата (CIA, CRMA, CCSA, CFE). Била је изабрана као један од ‘Emerging Leaders’ у 2015. години од стране ‘Internal Auditor Magazine’ који издаје глобално Удружење Интерних ревизора. Маја је стекла своје професионално искуство у компанији Deloitte Србија, Народној банци Србије, као и у комерцијалним банкама у Србији и Аустрији. Тренутно, Маја је ‘Head of Process Governance & Internal Control System‘ у компанији OMV у Бечу.

Темa: Social Media Risks

Славица Вукелић,

IIA БиХ

Славица Вукелић, дипл.ецц, са више од 33 године искуства у струци, од чега 22 године у банкарству. Била на позицији директора одјељења ИР 17 година, активни члан IIA БиХ, CIA од 2006. године, Експерт екстерне оцјене квалитета ИР од 2015.године.

Темa: Екстерна и интерна процена квалитета ИР - значај и потреба

Марко Милојевић, Универзитет Сингидунум

Associate professor at the Singidunum University

Is an associate professor at the Singidunum University, Department of Accounting and Auditing. He teaches at the undergraduate level courses Managerial Accounting, Business Finance and Accounting information systems. So far, co-author of the university book Business Finance and Accounting Information Systems. Author of more than fifty articles from the fields of accounting, auditing and forensic. His Professional interests are in the fields of Forensic Accounting, Auditing, Financial Statement Analysis, Econometric. He has a degree on completion of the basic course SAP. Furthermore, he is engaged as a consultant in the small and medium-sized enterprises. He was a lecturer on a project financed by the World Bank and the Swiss Confederation related to the application of International Financial Reporting Standards in RS (računaj na podršku). Currently, he participates in the international project “Experience-sharing of Visegrad countries to tax avoidance activity” (No.22010083), financed by International Visegrad Fund.

Темa: (Потенцијалне) Манипулације у финансијским извештајима српских компанија у време COVID[-19

Verra Marmalidou

ECIIA, IIA Greece

Verra Marmalidou is Board member and Treasurer of the ECIIA (European Confederation of Institutes of Internal Auditing) and the Board Chair of the Institute of Internal Auditors (IIA) Greece.
She had been working at National Bank of Greece Group as Head of Audit until 1.4.2021, when she was assigned new responsibilities as Head of Risk Compliance and Monitoring. She was also the project manager for the GRC platform implementation used by the three lines in the bank.
In the past she worked at National Securities, initially as Derivatives expert and then as head of the Private Banking Sector for retail and pension funds.
She is Certified Internal Auditor (CIA) and she holds CRMA (Certification in Risk Management Assurance), Accreditation in Internal Quality Assessment/Validation by the IIA and the COSO
Internal Control Integrated framework Certificate.

Темa: The 3 lines: How does it work in practice in the European context
(излагање је на енглеском језику, без симултаног превода)

Тома Вукић CIA, CRMA

Mozzart д.о.о.

Тома Вукић је запослен у компанији Mozzart д.о.о. на позицији Менаџера за сертификацију и лиценцирање производа. Надлежан је за активности из делокруга лиценци и сертификата на нивоу целе Групе, која укључује тржишта: ЕУ, Балкана, Африке и Латинске Америке (11 тржишта на 3 континента).

Током своје досадашње 16-годишње каријере радио је у мулти-националним (La Fantana, Alpha Bank, Telenor, Coca-Cola HBC) и домаћој компанији (Mozzart) које припадају индустријама: ФМЦГ-а, Банкинг-а, Телекомуникација и Игара на срећу и спортског клађења.
Пре тренутне позиције, обављао је послове из области: банкарства, продаје, супервизије И планирања корисничких ценатара (200+ агената), интерне ревизије и аццоунтинга.

Важни пројекти на којима је имао водећу улогу или учествовао, су: Ревизије филијала и централних јединица ; Имплементација ИФРС16 стандарда ; Оптимизација процеса са Shared Services-ом ; OCR. робот имплементација ; Увођење, надзорне провере и ресертификације према стандарду ISO 9001:2015 ; Унапређење процеса физичко-техничке заштите за компаније са лиценцом за самозаштиту ; Сертификације софтверско-техничких решења према јурисдикцијама замаља: ЕУ, Балкана и Латинске америке ; SPOC за compliance audit акредитованих ревизорских кућа.

Звање дипломираног Биолога је стекао на Билошком факултету БУ-а, од 2015-е је члан Удружења интерних ревизора и носилац је CIA и CRMA сертификата.
Ожењен супругом Миленом и поносни отац Ливие и Мартина.

Темa: Управљање ризицима у функцији остваривања компанијских циљева

Др Ивана Мариновић Матовић

ЈКП „Паркинг Сервис“ – Ниш

Ивана Мариновић Матовић је доктор економских наука, са вишегодишњим професионалним искуством у финансијском и јавном сектору. Сертификовани је тренер за развој капацитета MMSP у областима: пословна администрација, финансије и управљање пројектима, корпоративно управљање, кредитни и оперативни ризик, интерни развој и
иновације. Акредитовани је реализатор – предавач Националне академије за јавну управу, у области „Локални развој и инвестиције у локалној самоуправи“. Тренутно је запослена у ЈКП „Паркинг Сервис“ Ниш, на позицији интерног ревизора. Аутор је већег броја научних радова, објављених у часописима и презентираних на научним конференцијама. Поседује бројне интернационалне сертификате, међу којима су: „System Oriented Management“ (Malik Management Zentrum St.Gallen AG), „Leasing Academy“ (Frankfurt School of Finance & Management), „Teaching in English as a Medium of Instruction“ (Tempus Foundation, supported by U.S. Embassy in Serbia).

Темa: Унапређење квалитета процеса ревизије применом аналитичких поступака и модела

Владимир Симић

Bureau Veritas

Владимир Симић је искусан IRCA тутор и водећи проверавач за QMS, EMS, OH&S и EnMS менаџмент системе са преко 20 година професионалног искуства. Своје професионално искуство је стекао у међунардосно признатим сертифкационим телима, међу којима је и Bureau Veritas.
Поред тога, Владимир је члан Стручно савета Фондације културе квалитета и изврсности (FQCE), члан ревизорског тима за Националну награду за пословну изврсност Србије „Оскар квалитета“ од 2007 године и учесник развојног пројекта ИРДQ (Institut de Recherche et de Developpemement de la Qualite, Besancon, France) у Србији и Црној Гори који је спроведен 2004. године.

Темa: Интерне провере система менаџмента у функцији одрживог развоја

Драгана Крунић

Агенција за спречавање корупције

Драгана Крунић, рођена у Београду. Завршила средњу Правно-биротехничку школу „9 мај“ у Београду. Дипломирала на Правном факултету у Београду. Радила у Четвртом општинском суду у Београду као приправник, затим судијски помоћник од 1995 до 2006. године, а након тога у Окружном суду у Београду до 2009. године.
Од оснивања Агенције за спречавање корупције 2010. године, ради на позицији Шефа Одсека за планове интегритета, где се бави успостављањем и увођењем плана интегритета у јавни сектор Републике Србије. Ради на креирању и развијању методологије за процену ризика од корупције и посебног софтвера за процену ризика од корупције. Акредитовани је предавач у Националној академији за јавну управу на тему израде и спровођења плана интегритета (процена ризика од корупције). Члан је мреже за Етику и интегритет од 2010-2019 године у оквиру Регионалне школе за јавну администрацију (РеСПА). Радила је као експерт на више пројеката у региону.
На Форуму јавних служби Уједињених нација 2018. године, у конкуренцији између 437 пројеката из 79 земаља света, методологија и начин израде план интегритета као механизама за процену ризика од корупције коју је развила Агенција за спречавање корупције, ушла је у финале избора за награду Уједињених нација за иновације и изврсност у јавним службама у циљу остваривања циљева одрживог развоја.

Темa: Улога и значај интерног ревизора у спречавању ризика од корупције и јачању етичке културе

Зоран Живојиновић

Министаство финансија - Централна јединица за хармонизацију

Зоран Живојиновић, дипл. инг електротехнике, више од 25 година ради у Министарству финасија Републике Србије на различитим позицијама. Од 2004. године ради на пословима везаним за развој интерне ревизије у јавном сектору Републике Србије. Члан је тима за преговарачко поглавље 32 - ,,Финансијски надзор“ у процесу притупања ЕУ и Председник комисије за спровођење испита за стицање звања овлашћени интерни ревизор у јавном сектору. Учествовао је у припреми прописа, приручника и методолошких смерница у области интерне ревизије у јавном сектору.

Темa: Сарадња комисија за ревизију са интерим ревизорима

Марина Гавриловић

Аuditing доо

Економску школу завршила у Куршумлији.
Економски факултет завршила у Нишу.
Магистарске студије завршила на Економском факултету у Нишу, на тему „Место и улога финансијске анализе у ревизији рачуноводствених извештаја“.
Звање ревизора добила 1999. године.
Звање овлашћеног ревизора добила 2002. године.
Докторске студије завршила на економском факултету у Суботици 2011. године на тему "Интегрисање интерне ревизије у процес управљања ризицима".

У периоду од 1977 до 1979. године на пословима главног књиговође у Пкб Београд ОУР Требич у Сокобањи, од 1979. године до 1984. године на пословима рачуноводства у Предузећу Београдски водовод и канализација, ОУР Врачар у Врњачкој Бањи, од 1984. године до 1993. године на оперативним пословима рачуноводства, финансија и аналаизе у предузећу Енерготехник, а од 1993. године до 1999. године на пословима руководиоца рачуноводства и финансијског директора у истом предузећу, 1999. године добила је звање ревизора путем полагања 8 стручних испита и од тада закључно са 2002. годином обавља послове ревизора у екстерној ревизији. 2002. године добила је звање овлашћеног ревизора путем полагања стручних испита и од 2003. године до данас ради на пословима овлашћеног екстерног ревизора у предузећу Аuditing доо, Врњачка Бања, чији је оснивач и директор.

Поседује Сертификат код Коморе овлашћених ревизора - Овлашћени интерни ревизор

Поседује Лиценцу за обављање послова екстерне ревизије која је издата од стране Министарства финансија
Члан је комисије за стицање звања овлашћени интерни ревизор код Коморе овлашћених ревизора

Аутор је књиге: Интерна ревизија и управљање ризицима, Конфидекс, Београд

Аутор је више радова који су објавqени у стручним и научним часописима у земји и иностранству и учествовала у више наврада на стручним и начуним скуповима у земqи и иностранству као предавач-

Темa: Улога, обавезе и одговорности одбора за ревизију у корпоративном управљању ризицима

Mag. Primož Marinšek, CIA, CISA

Chairman of the Supervisory Board, IIA Slovenia, Banka Slovenije

Primož Marinšek has almost 20 years of experience in IT, banking and internal audit field. He is the current Chairman of the Supervisory Board of IIA Slovenia and has been working as the Chief Audit Executive at the Central Bank of Slovenia since 2017. Previously he was the head of SWIFT Support Section in Banking Operations. He also has several years of experience in the IT field (as project manager and consultant) and at the Euroepan Central Bank (supporting/consulting the Vice Governors' IT Steering Committee).
He is Certified Internal Auditor (CIA) and holds the ISACA Certified Information Systems Auditor Certificate.

Темa: Building the trust – the case of Banka Slovenije's Internal Audit
(излагање је на енглеском језику, без симултаног превода)

Силвана Шалов

IIA Хрватска

Рођена сам 1966. у Трогиру гдје завршавам средњу наобразбу, након чега селим у Загреб. У Загребу завршавам економски факултет и запошљавам се као водитељица финанцијско-рачуноводствене службе јавне установе. Континуирано се образујем, стјечем звање овлаштеног интерног ревизора за јавни сектор и запошљавам се као интерни ревизор у министарству а потом и као водитељ неовисне јединице за интерну ревизију. На Правном факултету у Загребу након завршеног послиједипломског студија стјечем звање свеучилишни специјалист фискалне политике. Радим у Министарству финанција као координатор сустава унутарњих контрола и као члан пројектног тима Пројекта Јачање сустава фискалне одговорности и сустава унутарњих контрола, желим активно придонијети развоју комплексног сустава унутарњих контрола јавнога сектора РХ.

Темa: Начин обављања заједничких ревизија
у координацији Средишње хармонизацијске јединице

Др. Душко Пејовић

ДРИ

Др Душкo Пејовић рођен је 1960. године у Чајничу у Босни и Херцеговини, где је завршио основну школу и Гимназију. У Сарајеву је завршио Економски факултет Универзитета у Сарајеву, одсек пословне економије, финансијски смер. На Економском факултету Пале Универзитета у Источном Сарајеву завршио је постдипломске студије и 2004. године одбранио магистарски рад на тему: „Улога интерне контроле и интерне ревизије у процесу менаџмент одлучивања“. На Факултету пословне економије у Бијељини Универзитета у Источном Сарајеву одбранио је 2010. године докторску дисертацију под називом: „Планирање и документовање финансијске ревизије јавног сектора“ и стекао звање доктора економских наука.

Има више од 30 година радног стажа од чега у рачуноводству и финансијама државних предузећа преко девет година, као директор државних предузећа осам година, у ревизији јавног сектора Републике Српске близу осам година. У Државној ревизорској институцији Републике Србије запошљава се крајем 2010. године као овлашћени државни ревизор. Функцију врховног државног ревизора и руководиоца Сектора за ревизију буџета локалних власти обављао је од 2012. до 2018. године. Дана 25. априла 2018. године, изабран је на функцију председника Савета Државне ревизорске институције од стране Народне скупштине Републике Србије и уједно обавља надлежности генералног државног ревизора и руководиоца Институције.

До сада је објавио преко 35 стручних радова и активни је предавач из области рачуноводства, финансија и ревизије за кориснике буџетских средстава. Аутор је Приручника за ревизију јавног сектора. Председник је Комисије за полагање испита за стицање ревизорских звања државни ревизор и овлашћени државни ревизор.

До сада је стекао следеће сертификате: овлашћени рачуновођа, ревизор, овлашћени ревизор, овлашћени процењивач, овлашћени интерни ревизор и стални судски вештак финансијске струке; као и државни ревизор и овлашћени државни ревизор. Учествовао је на бројним међународним скуповима посвећеним ревизији. Када је реч о пројектима, учествовао је у седмогодишњем пројекту јачања капацитета који је спроводила Канцеларија за државну ревизију Шведске са врховном ревизорском институцијом Босне и Херцеговине, као и двогодишњем твининг пројекту „Јачање капацитета Државне ревизорске институције“ који је Државна ревизорска институција Републике Србије реализовала у сарадњи са Ревизорским судом Холандије и Канцеларијом генералног ревизора Велике Британије. Такође, учествовао је у твининг лајт пројекту ''Контрола квалитета ревизија у Државној ревизорској институцији'' спроведеном са ВРИ Летонске Републике.

Ожењен је и има двоје деце.

Темa: Савремена ревизија и значај јачања поверења

Котизација за учешће

Котизација подразумева учешће на конференцији, освежење за време пауза, ручак оба дана,  излет - посета винарији и свечану вечеру првог дана.


ЗА УЧЕСНИКЕ ИЗ СРБИЈЕ

Уплате до

13.10.2022.

Цена за УИРС чланове
26,000

Цена за остале
30,000

Цена за УИРС чланове

Цена за остале

Цена за УИРС чланове

Цена за остале

ЗА УЧЕСНИКЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Уплате до

13.10.2022.

Цена за ИИА чланове
250ЕУР

Цена за остале
280ЕУР

Цена за ИИА чланове

Цена за остале

За чланове из Србије:

Цена за УИРС чланове 26.000 динара

За Организације које пријављују више од два члана, износ котизације за трећег и сваког следећег члана је по 24.000 динара по особи

За учеснике који нису чланови дружења интерних ревизора 30.000 динара

За учеснике из иностранства:

За чланове ИИА-а из иностранства 250 еура по особи укључујући и порезе

Цена за остале 280 еура по особи

 

Пријаве и уплате котизације:

Молимо Вас да приликом попуњавања пријаве наведете обавезно ваш број ГАН-а који се води код Глобал IIA (уколико имате исти).

Пријаве су се примале до 07.10.2022. Уплате је потребно да извршите најкасније до 13.10.2022.

Хотел Фрушке терме

Учесници Конференције могу резервисти смештај у хотелу Фрушке терме, https://frusketerme.com/  директним контактом на имејл адресу rezervacije@frusketerme.com  (у називу имејла написати Удружење интерних ревизора Србије) или телефонским путем на број: +381 22 21 55 240.

Програмски одбор

  • Јадранка Кораћ, CIA, председник
  • Марија Бановић, CIA
  • Јелена Рунић, CIA, CRMA
  • Оливера Радовић, ОИР-ЈС
  • Марија Ђорђевић, КОР
  • Младен Кандић, CIA, CISA
up