О конференцији

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо Вас на Осму конференцију интерних ревизора Србије, која ће се одржати 16. и 17. маја 2019. године у Аранђеловцу у пријатном амбијенту хотела „Извор“.

Аранђеловац је у самом центру Шумадије под зеленим окриљем планина Букуље и Венчаца и врло је познат и занимљив туристички, привредни, историјски и културни центар овог дела Србије.

Учесници конференције имаће могућност да стекну сазнања о разноврсним и актуелним питањима из области интерне ревизије и са њом повезаним темама.

Надамо се да ће учешће на конференцији бити најбоља прилика да се сретнете са колегама, размените професионална искуства и изградите контакте који ће вам бити драгоцени у свакодневном раду. Стога немојте пропустити прилику да будете учесник овог дводневног догађаја. Имаћете  прилику да уживате у лепотама Буковичке бање.

Теме и предаваче као и детаљну агенду објављиваћемо постепено у наредном периоду. Зато пратите наш сајт  www.uirs.rs

Са поштовањем,

Председник УИРС,  др Јозефина Беке Тривунац, ЦИА

Предавачи

Adrine Tumanyan, MBA, CIA

Централна банке Јерменије

Адрине је започела своју каријеру као финансијски аналитичар у одељењу за анализу финансијског система Одељења за стабилност финансијског система Централне банке Јерменије у 2011. години.
Адрине је дипломирала на Француском универзитету у Јерменији (диплома за менаџмент) и Америчком универзитету у Јерменији (мастер за пословну администрацију). Године 2016. завршила је ЦИА испите са William S. Smith CIA - признањем за изванредне резултате и постала Сертификовани интерни ревизор (ЦИА).

Темa: Ревизија културе: мит или стварност

Ненад Нововић, CISA, CIA

Народна банка Србије

По дипломирању на Београдском универзитету 1996. године почиње да ради у ИТ сектору. Од 2001 године радио је у КПМГ на пословима ИТ подршке и ИТ ревизије. Специјализирао се на подручју ИТ ревизије. 2001. године прелази у Народну банку Србије где постаје директор новооснованог Одељења за ИТ ревизију у оквиру интерне ревизије НБС. Од 2008. до 2011. је на месту директора ИТ у НБС. После је обављао друге послове у ИТ (саветник за ИТ процесе, директор одељења...). И даље ради у НБС.

Темa: Преваре: Боље спречити него лечити

Всеволод Крилов

НИС а.д. Нови Сад

Рођен 1988. године. Дипломирао је у Новом Саду на Факултету за менаџмент, 2011. године. Професионалну каријеру започиње у НИС а.д. Нови Сад, као сарадник у рачуноводству. 2013. године преузима дужност руководиоца Службе за извештавање и аналитику, где ради све до 2017. године, када прелази на позицију руководиоца Службе за мониторинг система управљања ризицима. Поред матерњег руског, говори српски и енглески језик.

Темa: Партнерство ризика и интерне ревизије

др Зорица Божиновска Лазаревска

Редовни професор и шеф катедре рачуноводства и ревизије на Економском факултету Универзитета „Сс. Ћирила и Методија ”у Скопљу, Македонија

Она је координатор курсева за ревизију, рачуноводство, интерну ревизију, државну ревизију, испитивање превара и др. Њен истраживачки интерес је у области рачуноводства и ревизије. Реализовала је неколико студијских посета у иностранству на државним универзитетима у САД, Холандији, Великој Британији, Белгији, Холандији, Исланду, Шпанији и др.Објавила је неколико књига и више од 80 радова из области рачуноводства и ревизије, учествовала је у низу пројеката везаних за развој рачуноводства и ревизије у Републици Македонији, а њен академски и истраживачки рад представљен је на разним међународним конференцијама.

Темa: Интерни ревизори у новој ери професионалног скептицизма

Полона Пергар Гузај, CIA, CFE, CFSA, CRMA

Председник ИИА Словенија

Има дугогодишње искуство као интерни ревизор и као члан Одбора за ревизију. У својој дугогодишњој успешној каријери има искуства и у обављању екстерне процене квалитета рада интерне ревизије, идентификовања преварних радњи, као и пружања саветодавних услуга у области управљања ризицима и ризицима руковођења.

Темa:

мр.сц. Сања Суман, CIA

ИИА Хрватска

• 20+ година искуства у финанcијској индустрији (интерна ревизија, управљање ризицима, управљање пројектима, унапрјеђење пословних процеса) у 4 банке
• 12+ година искуства у интерној ревизији (од приправника до водитеља - ЦАЕ)
• Магистар друштвених знаности, поље економије – завршен послиједипломски студиј
• Рачуноводство, ревизија и финанcије на Економском факултету у Загребу
• Certified Internal Auditor (CIA-IIA) и Овлаштени интерни ревизор (ХЗРиФД)
• Бихевиорални форензичар (Институт за бихевиоралну форензику)
• Од 2017. власник твртке „Syllabus d.o.o.“ за едукацију и савјетовање у подручју интерне ревизије, управљања ризицима, унапрјеђења пословних процеса, као и ширим подручјима досадашњег искуства и интереса.

Темa:

Његош Павловић

Министарство финансија и трезора Босне и Херцеговине

Магистар економских наука са вишегодишњим искуством у области интерне ревизије у јавном сектору. Помоћник директора за област интерне ревизије у Централној хармонизацијској јединици Министарства финансија и трезора Босне и Херцеговине.
Посједује стручно звање и цертификат овлашћеног интерног ревизора.
Члан више експертских Радних група за израду докумената и методологије из области јавних финансија, а посебно из области интерне ревизије у БиХ. Члан више радних група Свјетске банке у оквиру Заједнице праксе интерне ревизије (PEM PAL).

Темa: Интерна ревизија у институцијама БИХ

Верра Мармалидоу, CIA, CRMA

ИИА Грчка

Верра Мармалидоу је председниk Института интерних ревизора Грчке (IIA Greece), члан одбора ECIIA (Европске конфедерације института интерних ревизора) и члан ECIIA банкарског одбора.
Ради у Народнј банци Грчке (National Bank of Greece Group) као директор интерне ревизије. Претходно је радила у, „National Securities“ првобитно као стручњак за деривате, а затим као шеф Приватног банкарског сектора за малопродају и пензијске фондове.
Верра Мармалидоу дипломирала је на Националном универзитету у Атини и магистрирала финансије и банкарство на Универзитету у Пиреју са специјализацијом „Derivatives and Time Series“. Она је сертификовани интерни ревизор (CIA) и поседује CRMA сертификат, Accreditation in Internal Quality Assessment / валидиран од стране IIA и “COSOO Internal Control Integrated framework Certificate”.

Темa: Интерна ревизија из Европске перспективе

др Косана Вићентијевић

ВИПОС Ваљево

Косана од марта месеца ове године ради на Високој пословној школи у Ваљеву – ВИПОС као професор струковних студија за ужу научну област Финансије и рачуноводство. Последњих 12 година радила је на Универзитету Сингидунум у Београду на позицији ванредног професора за ужу научну област Рачуноводство и ревизија.
У току двадесетогодишњег искуства у високом образовању, објавила је велики број радова у домаћим и међународним стучним и научним часописима и аутор је више уџбеника за студенте, из области рачуноводства и ревизије.
Члан је УИРС, континуирано сарађује и подржава професионални рад УИРС-а од оснивања.

Темa: Интерна ревизија на путу одрживог и одговорног развоја

Gianluca Poletti, CIA

UniCredit Bank Srbija a.d.

Gianluca је дипломирао пословну економију на Универзитету “Cattolica” у Милану и магистрирао ревизију и интерну контролу на Универзитету у Пизи. Он је овлашћени интерни ревизор.
1996. године започиње своју каријеру у рачуноводственој области са различитим улогама у неколико компанија. Године 2005. именован је за шефа интерне ревизије у малој италијанској банци. Придружује се UniCredit S.p.A. у 2009. години, на различитим руководећим позицијама везано за методологију ревизије и организацију ревизије. Од маја 2017. године шеф је одељења за интерну ревизију UniCredit Bank Serbia JSC.
Gianluca је такође гостујући предавач у Институту интерних ревизора (Италија) и на Универзитету у Пизи.

Темa: “Испуњавање очекивања Одбора за ревизију”

Зоран Злоколица, CISA

ISACA Srbija

Инжењер електротехнике и рачунарства са 20 година искуства у развоју, ревизији и заштити ИКТ (Информационих и Комуникационих Технологија), како у ИТ индустрији тако и у финансијском сектору. Прешао пут од софтвер девелопера, преко ИТ ревизора до експерта за информциону безбедност. Поседује сертификат за ревизора информационих система (CISA), као и сертификат за Водећег ревизора информационе безбедности (ISO 27001 Lead Auditor).

Темa: "Cybersecurity" ризици

Душан Жикић, CISA

НИС а.д. Нови Сад

Каријеру ИТ ревизора започео је у Народној банци Србије. Тренутно је запослен у интерној ревизији Нафтне индустрије Србије, на позицији менаџера за ревизију бизнис процеса. Задужен је за успостављање ИТ ревизије у НИС-у и обавља појединачне ревизорске ангажмане. Дугогодишњи је члан ISACA-е и Удружења интерних ревизора Србије и поседује CISA, CISM и CRISC сертификате. Претходних пар година био је представник ISACA Београд на конференцији УИРС-а.

Темa: Управљање ИТ- јем: Пут до (не)успеха

Предраг Кукобат, CISM

ISACA Srbija

Завршио Електотехнички Факултет у Београду. Има тридесет година искуства у ИТ сектору у различитим улогама и различитим областима пословања – телекомуникације, авиотранспорт, владине и невладине организације. Сада ради као Специјалиста за информациону безбедност. Радио као „Information security Manager“ у „VIP Mobile“ у периоду 2012-2015. Поседује „ISACA CISM“ сертификат и положен испит за ИСО27001:2013 „Lead Auditor“. Члан међународног удружења „ISACA“, односно њеног београдског огранка.

Темa: "Outsource“ ИТ функције и повезани ризици

Јасна Турковић

ИИА Хрватска

Један је од оснивача и тренутна предсједница Хрватског института интерних ревизора те судионик свих досадашњих 11 одржаних конференција ХИИР-а у својству члана организацијског одбора, предавача или модератора.
У свијет интерне ревизије улази 2000. године у функцији директорице корпоративне Интерне ревизије некадашња ПЛИВА Група, након тога краће вријеме ради као водитељ Интерне ревизије пословања у Загребачком холдингу, а посљедњих 8 година ради на мјесту вишег интерног ревизора у „Mercury Processing Services International“, компанији чија је основна делатност процесирање платних трансакција.
Посљедњих година суделује као предавач на међународним конференцијама института интерних ревизора Аустрије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Словеније и Србије те на 1. регионалној конференцији о интерној ревизији у јавном сектору.

Темa: „Агилна интерна ревизија - мит или нужност?“

Николина Бибић

Министарство финансија Републике Хрватске

Гђа. Бибић ради у Министарству финансија, Средишњој хармонизацијској јединици, као водитељица Службе за координацију развоја унутарње ревизије. Суделује у развоју законске и подзаконске регулативе у подручју сустава унутарњих контрола и унутарње ревизије у јавном сектору.
Водитељица је многобројних радних скупина за развој методологије обављања унутарње ревизије (Приручника за унутарње ревизоре), методологије израде стратешког плана унутарње ревизије, развој методологије обављања повремене провјере квалитете активности унутарње ревизије те обављања хоризонталних и вертикалних ревизија у јавном сектору.
Има дугогодишње искуство у обављању унутарње ревизије пословања те програма и пројеката финанцираних из фондова Еуропске уније кроз које је сурађивала са стручњацима на бројним пројектима као члан пројектног тима и као стручњак на пројекту.

Темa: Планирање интерне ревизије засновано на ризику у јавном сектору

Данијела Ранковић

Менаџер за интерну ревизију и регулативу из области заштите података о личности (ГДПР), PwC d.o.o. Beograd, Risk Assurance Solutions

Kао део тима и руководилац дела тима за примену технолошких захтева ГДПР-а, учествовала је у пројектима анализе усклађености са одредбама ГДПР и националног Закона о заштити података о личности у бројним компанијама. Портфолио њених клијента укључује компаније из сектора телекомуникационих услуга, банкарског и финансијског сектора.
Има више од 15 година професионалног искуства у банкарском и финансијском сектору и то у областима интерне ревизије, процене ризика, операција на тржишту новца и капитала и управљања активом и пасивом банке.

Темa: Регулаторни оквир за заштиту података о личности и улога интерне ревизије

Mustafa Kemal Tapkan

Заменик председника ИИА Турска

Мустафа Кемал Тапкан је заменик председавајућег ИИА Турска. Руководилац је Интерне ревизије и „Compliance“ функције у „Standard Profil“, компанији за прилагођена решења у аутоматским системима заптивања. Био је на позицији менаџера у Служби интерне ревизије и екстерној ревизији у КПМГ-у. Такође је био шеф интерне ревизије у „Borusan Holding“. Његово искуство и знање у области етике довело га је до члана Одбора за ревизију задуженог за област етике и друштвене репутације.

Темa: Позиционирање интерне ревизије као кључног партнера са могућим улогама у етици

Програм конференције

Четвртак, 16. мај 2019.

08.00 - 09.00

Регистрација учесника - кафа добродошлице

Сала: Велика сала
Модератор: Марија Бановић


Поздравна реч:

• др Јозефина Беке Тривунац, Председник УИРС

•др Душко Пејовић, Генерални државни ревизор, Државна ревизорска институција

09.30-12.00

Пленарни део 1

Сала: Велика сала
Модератор: Јелена Рунић


Интерна ревизија у јавном сектору – нешто посебно !?

– Jens Motel, ECIIA

Улога ЕБРД у транзицији ка тржишно орјентисаној економији и ревазилажењу изазова у финансијском сектору

– Александра Вукосављевић, EBRD

Значај и циљ ревизије сврсисходности и њена улога у интерној ревизији

– др Душко Пејовић, Државна ревизорска институција

11.30 - 12.00

Пауза


12.00

Секција А - ИТ

Сала: Сала: Иво Андрић
Модератор: Јелена Рунић


Интерна ревизија у јавном сектору – нешто посебно !?

– Jens Motel, ECIIA

Улога ЕБРД у транзицији ка тржишно орјентисаној економији и ревазилажењу изазова у финансијском сектору

– Александра Вукосављевић, EBRD

Секција Б - ИТ

Сала: Сала: Иво Андрић
Модератор: Јелена Рунић


Интерна ревизија у јавном сектору – нешто посебно !?

– Jens Motel, ECIIA

Улога ЕБРД у транзицији ка тржишно орјентисаној економији и ревазилажењу изазова у финансијском сектору

– Александра Вукосављевић, EBRD

15.30 - 18.00

Пленарни део 2

Сала: Сала: Иво Андрић
Модератор: Јелена Рунић


Интерна ревизија у јавном сектору – нешто посебно !?

– Jens Motel, ECIIA

Улога ЕБРД у транзицији ка тржишно орјентисаној економији и ревазилажењу изазова у финансијском сектору

– Александра Вукосављевић, EBRD

Петак, 17. мај 2019.

09.00 - 10.00

Кафа добродошлице


10.00 - 11.00

Секција Б

Сала: Иво Андрић
Модератор: Неко и нешто


Интерна ревизија у јавном сектору – нешто посебно !?

– Jens Motel, ECIIA

Улога ЕБРД у транзицији ка тржишно орјентисаној економији и ревазилажењу изазова у финансијском сектору

– Александра Вукосављевић, EBRD

Котизација за учешће

Котизација подразумева учешће на конференцији, штампани материјал, освежње за време пауза, ручак, свечану вечеру и/или догађај заједничког дружења.


ЗА УЧЕСНИКЕ ИЗ СРБИЈЕ

Уплате до

28. фебруара 2019.

Цена за УИРС чланове
22,000.00 дин

Цена за остале
24,000.00 дин

Уплате до

30. априла 2019.

Цена за УИРС чланове
2.4,000.00 дин

Цена за остале
26,000.00 дин

Уплате након

30. априла 2019.

Цена за УИРС чланове
26,000.00 дин

Цена за остале
28,000.00 дин

ЗА УЧЕСНИКЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Цена за ИИА чланове

Цена за остале

Цена за ИИА чланове

Цена за остале

Ovde moze da ide dopunski tekst

Смештај - Хотел ”Извор”, Аранђеловац

Смештен у прелепом окружењу, где природа лечи и окрепљује чистим ваздухом и благотворним минералним водама, хотел „Извор“, удаљен од Београда свега 75 км, надалеко је препознатљив по својој СПА & Wеллнесс и конгресној понуди. Доказ за то је и награда за Најбољи хотел Медитерана и југоисточне Европе у 2015. години.

Хотел „ИЗВОР“ 5* ; Мишарска 2б, 34300 Аранђеловац ; +381 11 3050738 ; prodaja@ahoteli.com

Остале информације

Коначна агенда биће објављена на сајту УИРС и достављена чланству и пријављеним учесницима електронским путем.

Симултани превод /енглески-српски-енглески/ биће обезбеђен уколико буде страних предавача или више од 5. иностраних учесника.

Учесници Конференције, носиоци ЦИА и других ИИА сертификата, као и носиоци локалних сертификата, остварују право на 12 бодова  континуиране професионалне едукације /ЦПЕ/.

Потврда о учешћу на Конференцији и оствареним бодовима биће послата свим учесницима електронским путем.

Додатне информације могу се добити на адреси kancelarija@uirs.rs  или на телефон +381 65 205 34 52 или  +381 64 658 712

Пријава за конференцију

Да ли сте члан УИРС-а?
да / yesне / no

Да ли сте члан GLOBAL IIA? / Are you member of GLOBAL IIA?
да / yesне / no

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 1

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 2

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 3

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 4

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 1

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 2

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 3

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 4

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 5

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 6

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 7

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 8

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 9

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 10

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ

Организациони и програмски одбор

Организациони одбор:

Мира Вуковић, Јозефина Беке Тривунац, Мирјана Богићевић

 

Програмски одбор:

Јадранка Кораћ, Jелена Рунић, Марија Бановић, Оливера Радовић, Младен Кандић, Милена Милојевић

Спонзори

#
#
up