Календар догађаја

Прво полугође 2017.

 

Стручни скупови у организацији УИРС

 

 

 1. VI Међународна годишња конференција УИРС одржава се и 19. маја 2017. г. у Београду под називом: “Подигните интерну ревизију на виши ниво: Појачајте интегритет, стручност и вредност”. Програмски одбор Конференције чине: Јадранка Кораћ, ЦИА, Председник одбора, Марија Бановић, ЦИА, Јелена Рунић, ЦИА, ЦРМА, Оливера Радовић, Овлашћени интерни ревизор у јавном сектору и Младен Кандић, ЦИА, ЦИСА. Организациони одбор Конференције чине: Мира Вуковић, председник (Е-адреса: vukovic.mira@mts.rs), Мирјана Богићевић, ЦИА, ЦРМА, и др Јозефина Беке-Тривунац, ЦИА.

 

 

 1. Скуп лидера Централне и Југоисточне ЕвропеCEE Leadership meeting” који се традиционлано одржава сваке године у другој земљи, ове године одржава се. у Београду, 20. маја 2017. г. На овај скуп су позвани представници регионалних ИИА института: Албаниjа, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Македонија, Црна Гора, Пољска, Румунија, Словачка, Србија, Словенија, Естониа, Латвиа, Литванија, Јерменија, Турска, Аустрија, Руска Федерација и Украина. Одбор за „CEE Leadership meeting чине: Драган Пешић, ЦИА, Ева Ковачевић, ЦИА, ЦРМА, Љубинко Станојевић, Овлашћени интерни ревизор у јавном сектору, и др Јозефина Беке-Тривунац, ЦИА.

 

 

Стручни скупови у региону

 

 

 1. Конференција ИИА БиХ под називом: „Интерна ревизија – перспектива и допринос у Еуропским интеграцијама БиХ“, одржаће се у периоду од 03. до 01.04. 2017. г. у Хотелу Sheraton Слано, близу Дубровника. На овом скупу УИРС ће представљати Јованка Томановић, ЦИА, уредник часописа „ИРмагазИН“ са темом „Идентитет интерног ревизора“. Једна од тема о којој ће се на овом скупу разговарати биће и издавање регионалног часописа локалних института.

 

 1. Конференција ИИА Хрватске ( ХИИР) под називом: “Нови трендови у интерној ревизији – припрема за надолазеће промјене”, одржаће се у Водицама, хотел Олyмпиа, од 6. до 8. априла 2017. г. На овом скупу УИРС ће представљати Јелена Рунић, ЦИА, ЦРМА, са темом „Нови законски оквир у осигурању у Републици Србији – могућности и изазови за интерну ревизију“ и Марија Бановић, ЦИА,  са темом “Ризици интерне ревизије – колико се бавимо собом?”. Више информација биће доступно на сајту // http://www.hiir.hr/.

 

 1. ИИА Грчке одржава свој трећи једнодневни скуп посвећен интерној ревизији у јавном сектору. На предлог градоначелника Солуна, ове године се на скуп позивају и интерни ревизори из јавног сектора географски ближих института, како би скуп добио регионални карактер. Скуп се одржава 19. маја 2017. г. у Солуну. Интерни ревизори из јавног сектора који су заинтересовани за одлазак на овај скуп могу се јавити Председнику Секције за јавни сектор Милени Милојевић на адресу: milena_bk@hotmail.com.

 

 1. ИИА Црна Гора одржава округли сто под називом “Измјена у међународном оквиру професионалне праксе; новог закона о рачуноводству; новог закона о ревизији; сарадње екстерне и интерне ревизије; изазова у примјени стандарда ревизије; извјештавања које додаје вриједност организацији” који ће се одржати 3.3.2017. г. на Универзитету Медитеран у Подгорици. Округли сто организује се уз подршку Министарства финансија Црне Горе, Државне Ревизорске Институције  и Универзитета Медитеран из Подгорице. На овом скупу УИРС ће представљати др Јозефина Беке-Тривунац, ЦИА и Марија Бановић, ЦИА. За више информација посетите: http://iircg.co.me/index.html.

 

Пројекти ЕЦИИА за развој интерне ревизије у јавном сектору   у 2017. г.

 

 1. ЕЦИИА и ЕУРОСАИ заједно организују семинар под називом: “Координација и сарадња између ДРИ и интерних ревизора у јавном сектору Европе” (“Coordination and cooperation between SAIs and public sector internal auditors in Europe.”) који ће се одржати маја  2017. у Бриселу. Чланови УИРС из јавног сектора позивају се да узму учешће на том скупу. Више информације имаћемо у наредном периоду.

 

 1. Заједнични пројекат ЕУРОСАИ и ЕЦИИА припремају документ о облицима координације и сарадње између врховних ревизорских институција и интерних ревизора у јавном сектору под називом: „Одбор за ревизију у европском јавном сектору” („Public sector Audit Committees across the European jurisdictions“) у 2016. г. Испред УИРС, у овом пројекту учествовали су: др Јозефина Беке-Тривунац, ЦИА, АЛФА БК Универтитет, Љубинко Станојевић, Државна Ревизорска Институција, др Емил Живков, ЈП “Транснафта” Панчево, Милена Милојевић, Интерна ревизија Града Београда, Гордана Илић, Општина Љубовија и Оливера Радовић, АД Електромрежа Србије.

 

 

Друго полугође 2017.

 

Стручни скупови друго полугође 2017. године

 

 1. ФИНИЗ МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СИНГИДУНУМ 01. децембар 2017.
 • Организатор: Универзитет Сингидунум у сарадњи са УИРС,
 • Место одржавања: Универзитет Сингидунум, Београд.
 • Број поена континуиране професионалне едукације (ЦПЕ): 4

 

 1. СУСРЕТИ ИНТЕРНИХ РЕВИЗОРА У НОВОМ САДУ, 07. децембар 2017.
 • Организатор: УИРС у сарадњи са Привредном комором Војводине
 • Место одржавања: Привредна комора Војводине, Нови Сад
 • Број поена континуиране професионалне едукације (ЦПЕ): 5