Зашто постати члан?

 

 

 

 

Удружење интерних ревизора Србије (УИРС) основано је 2008. године са циљем промовисања интерне ревизије у Србији и пружања подршке професионалном развоју својих чланова.

УИРС је пуноправни члан  ИИА Глобал (The Institute of Internal Auditors-Global), признат од ове организације као Институт интерних ревизора Србије (IIA Serbia).

ИИА је глобални глас професије интерне ревизије, главни заступник, признати ауторитет, признати лидер и едукатор. Данас је IIA, са мрежом од преко 180.000 чланова у 190 земаља, највећа глобална организација која заступа и подржава интерне ревизоре.

Сваки члан УИРС истовремено је и члан IIA Глобал.

Постани члан и придружи се нашој мрежи

Ми смо водећа организација интерних ревизора у Србији, која има преко 400 чланова.

Ако сте укључени у динамичну професију интерне ревизије, чланство у УИРС ће вам помоћи да напредујете и будете испред осталих. Наше услуге намењене члановима и разна упутства омогућиће Вам да будете у току и помоћи Вам да унапредите своје знање и вештине.

Придружите нам се па ћете и Ви имати користи од информација (могућност увида у све што је тренутно актуелно). Чланство Вам омогућава комуникацију са колегама из струке у земљи и иностранству,  приступ обукама, семинарима и другим организованим стручним догађајима.

Ако сте нови у области интерне ревизије или сте само нови члан УИРС, срдачно Вас поздрављамо и желимо Вам добродошлицу у заједницу професионалаца из области интерне ревизије. Рад у области интерне ревизије узбудљив је и користан, али исто тако и изазован.

Ми смо овде са информацијама, смерницама и подршком ако вам затреба. Покажите посвећеност својој каријери и покажите свој профсеионализам, тако што ћете бити део најзначајније, водеће организације за интерну ревизију у свету.

БЕНЕФИТИ ОД ЧЛАНСТВА НА ЛОКАЛНОМ И ГЛОБАЛНОМ НИВОУ

Учлањењем у УИРС направићете разлику у вашој организацији и бићете  препознати као активан и проактиван стручњак за интерну ревизију, спреман да уради све што треба, не чекајући да буде професионално превазиђен.

Најважније информације у вези професије интерне ревизије можете наћи на српском језику на локалном сајту www.uirs.rs  и глобалном сајту www.globaliia.org  на енглеском језику.

Сваки члан УИРС има корисничке налоге за приступ затвореном делу наведених веб сајтова, који је намењен само члновима. Кориснички налози за домаћи веб сајт се разликују од налога за глобални сајт.

За домаћи, УИРС, веб сајт корисничко име и лозинку (пасворд) дефинише сваки члан приликом попуњавања електронске приступне пријаве за чланство.

Глобални институт (IIA Глобал) сваком члану додељује ИД број и лозинку. Сваки нови члан УИРС, информацију о свом ИД броју и лозинки (пасворд) добија од УИРС администратора, путем електронске поште.

Нови члан УИРС, одмах по уплати чланарине, истог или наредног дана, постатаје члан и глобалног Института (IIA Глобал).

Чланство у  УИРС омогућава вам привилегован приступ водичима, ресурсима и другим специјалним услугама. Да би сте приступили овим ресурсима морате да се пријавите (логин). Немојте да заборавите, да можете да ажурирате своје податке и комуникационе детаље.

Ево кратког прегледа како да на најбољи начин искористите ваше чланство и УИРС и IIA Глобал.

 

 • Покажите своју професионалну обавезу и прво прочитајте Статут УИРС, Етички кодекс интерних ревизора и Међународне стандарде. Као члан ИИА, сада сте део глобалне мреже професионалаца који се обавезују да ће се придржавати ИИА Етичког кодекса и који ће радити у складу са Међународним стандардима за професионалну праксу интерне ревизије (стандарди)
 • Имате приступ професионалним смерницама где ћете наћи све што вам је битно за разумевање професије интерне ревизије, а што ће вам истовремено помоћи у обављању посла.
 • Прочитајте „ИИА сертификати“ и определите за за стицање квалификација са циљем унапређења своје каријере (CIA®, CRMA®) Чланови остварују значајне попусте у ценама испита, као и приликом пријављивања остварених поена континуиране професионалне едукације (CPE).
 • Можете „он лине“ преузети наш „БИЛТЕН“ (сада ИР магазИН) и прочитати најновије информације, о догађајима у окружењу, преводе чланака из престижног магазина „Internal Auditor“, информације из области струке (шта се мења, шта је ново) и још много тога.
 • Имате сталну техничку подршку за приступ нашем сајту uirs.rs , као и сајту www.globaliia.org
 • IIA Глобал веб сајт globaliia.org одржава вас у вези  са вестима из целог света у вези  професије интерне ревизије и повезује са блоговима, глобалним конференцијама/календар догађаја, новостима/публикацијама,  као и видео сајтом  AuditChannel.tv
 • Као члан остварујете попусте на све догађаје које организује УИРС, а имате право бесплатног присуства догађајима који се организују само за чланове.
 • Ако присуствујете догађајима које организује УИРС можете остварити и одређени број поена континуиране професионалне едукације (ЦПЕ).
 • Ако се придружите нашој мрежи од 400 чланова у Србији, ви истовремено постајете део међународне мреже професионалаца из области интрерне ревизије широм света, која броји преко 180 000 интерних ревизора.
 • Преко друштвених мрежа (facebook, linked in и др.), можете се повезати са колегама широм света.
 • Можете се придружити раду наших секција, комисија и других подгрупа које се формирају за разне активности и актуелности и на тај начин унапредити своја знања.
 • Будите учесник или предавач на нашој годишњој конференцији, искористите прилику да се упознате и повежете са колегама из струке из наше земље и земаља у окружењу и истовремено афирмишете и себе лично.
 • Ако се одлучите да купите наша штампана издања професионалних смерница, као члан имате право на попуст у цени.
 • Имате право на бесплатно коришћење књига из наше библиотеке.

 

КАКО СЕ МОЖЕТЕ УЧЛАНИТИ?

 

Чланство у Удружењу је добровољно. Чланство се стиче подношењем захтева попуњавањем „он лине“ пријаве за чланство, коју можете наћи на сајту УИРС и плаћањем годишње чланарине.

Можете се учланити као:

 • Појединачни члан
 • Групно чланство за интерне ревизоре из исте организације, са попустом
 • Члан студент са посебним попустом за студенте.