Практичар у интерној ревизији

 

Стицање звања Практичар у интерној ревизији говори о вашем путу ка CIA.

Да би подржао студенте, нове ревизоре, као и оне који се ротирају на својим позицијама, на њиховом путу ка интерној ревизији, ИИА са задовољством објављује преиспитане захтеве за образовањем и запошљавањем садржане у програму за Практичара у интерној ревизији (Internal Audit Practitioner). Стицање звање Практичара у интерној ревизији је одличан начин да се покаже склоност за послове интерне ревизије.

Промене у целокупном програму отварају нови пут ка именовању Сертификованог интерног ревизора® (CIA®), глобално признатом сертификату за практичаре интерне ревизије широм света.

 

Зашто стећи звање Практичара у интерној ревизији

 • Ако сте студент, дипломирање са већ стеченим звањем Практичара у интерној ревизији изражава вашу посвећеност уласку у професију интерне ревизије са знањем које је потребно и омогућује вам да одмах почнете да пружате свој допринос.
 • Ако своју каријери започнете у интерној ревизији, стицање овог звања омогућује вам да потврдите своје знању и способности током напредовања кроз ЦИА програм.
 • Ако се развијате кроз ротацију улога, стицање звања Практичара у интерној ревизији доказује да имате темељно знање о Међународним стандардима за професионалну праксу интерне ревизије које ће вам помоћи да максимално искористите своје искуство.
 • Ако руководите активношћу интерне ревизије, звање вам помаже да покажете да су ваши интерни ревизори добро упућени у основе интерне ревизије и успоставља заједничку основу вештина и знања повезаних са најбољом праксом интерне ревизије.

 

Шта је укључено у стицање звања Практичара у интерној ревизији?

Ажурирани испит процењује основно знање кандидата о тренутној пракси интерне ревизије и разумевање питања, ризика и контрола интерне ревизије. Звање Практичара у интерној ревизији показује поседовање способност за интерну ревизију и основно знање о Међународним стандардима за професионалну праксу интерне ревизије.

Кандидати ће имати две године да заврше програм за звање Практичара у интерној ревизији од датума одобрења за упис на програм. Појединци са активним звањем Практичара у интерној ревизији могу се пријавити за програм ЦИА и бити заведени у регистру сертификата The IIA Certification Registry.

 

ШтаКако положити испит за Практичара у интерној ревизији

Проучите силабус у урадите тест

Свеобухватни испит покрива тренутне праксе интерне ревизије; питања интерне ревизије, ризике и контроле; и пет домена програма усмерених на Стандарде. Интерактивни студијски материјали, који су укључени у накнаду за пријавну, помажу да кандидати стекну задовољавајуће знање које је потребно за полагање двочасовног испита од 100 питања са затвореним одговорима са вишеструким избором одговора.

Тренутно су доступна тестирања на лицу места и на мрежи. Онлајн тестирање користи „спровођење уживо“, што значи да се кандидат надгледа на мрежи током трајања теста, обично уз помоћ веб камере, микрофона и приступа екрану кандидата.

Испитивање на лицу места је доступно у многим испитним центрима Пеарсон ВУЕ широм света.

 

Рокови

Кандидати ће имати две године да заврше програм за Практичара интерне ревизије од датума њиховог одобрења за пријем у програм. Појединци са активним звањима практичара интерне ревизије могу се пријавити за програм CIA без потребног образовања и / или искуства, дипломе факултетских студија или мастера.

Са активним именовањем практичара интерне ревизије можете се пријавити за програм CIA. Имаћете три године да се упишете у програм CIA користећи вашу активну ознаку практичара интерне ревизије као услов за пријаву. Ако ваше именовање за практичара интерне ревизије више није активно, мораћете да испуните образовне захтеве програма CIA или да испуните захтев од 5 година искуства да бисте ушли у програм CIA.

 

Преглед

 • 5 делова програма, од којих се сваки бави скупом стандарда
 • Испит у трајању од два сата
 • 100 питања са вишеструким избором одговора
 • Испитивање на лицу места или на мрежи
 • 2 године за полагање испита након уписа
 • 3 године активног именовања након полагања испита
 • 3 године за упис на CIA

 

Који су захтеви за испуњавање услова и детаљи о ценама за програм практичара интерне ревизије?

Испуњавање услова за програм

Да би осигурао да сви појединци могу започети пут професионалног развоја у интерној ревизији, ИИА је ревидирао захтеве радног искуства за кандидате за програм Практичара у интерној ревизији. Кандидати морају испуњавати услове за карактерне особине и идентификацију. Пре него што пријава кандидата може да буде одобрена, сву документацију (референца карактера и идентификација) мора да прими и одобри особље за сертификацију ИИА.

Карактерне референце

Кандидати морају показивати висок морални и професионални карактер и морају поднети референцу о ликовима коју су потписали CIA, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA или супервизор кандидата.

Доказ идентитета

Кандидати морају да доставе доказ о идентитету у облику копије службеног пасоша кандидата или националне личне карте. Документи морају бити важећи; документи којима је истекао рок неће бити прихваћени.

Програми за пријављивање и накнаде за регистрацију

Накнаде за пријаву програма и регистрација могу се разликовати по кандидатима и локацијама, али као стандард су следеће:

ИИА чланови

 • Накнада за пријаву – 75 УСД (укључује интерактивне материјале за студирање)
 • Накнада за пријаву испита – 150 УСД

Они који нису чланови ИИа

 • Накнада за пријаву – 150 УСД (укључује интерактивне материјале за студирање)
 • Накнада за регистрацију испита – 250 УСД

 

Посетите Pricing Structure  страницу за увид у пријаву на програм и накнаду за регистрацију.

Да бисте сазнали више о подобности програма и ценама, посетите  Internal Audit Practitioner FAQ.

Региструјте се за програм Интерне ревизије кроз CCMS већ данас.