ИЗВЕШТАЈ СА СЕДМЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

24 – 25 мај 2018

Хотел, „Metropol Palace“, Београд

 

Организациони одбор:

  • Мира Вуковић
  • Јозефина Беке Тривунац
  • Мирјана Богићевић

 

Програмски одбор:

  • Јадранка Кораћ
  • Јелена Рунић
  • Марија Бановић
  • Оливера Радовић
  • Младен Кандић
  • Милена Милојевић

 

 

ОДРЖАНА ЈЕ СЕДМА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ИНТЕРНИХ РЕВИЗОРА СРБИЈЕ

 

 

Седма међународна конференција интерних ревизора Србије одвијала се је у знаку јубилеја поводом десет година постојања УИРС.

Конференција је одржана 24. и 25. маја у хотелу Метропол Палаце у Београду у присуству великог броја учесника којих је, заједно са са предавачима, било око 180.

На конференцији је излагало 28 предавача, у оквиру четири пленарне сесије и четири секције. Међу предавачима били су врсни практичари интерне ревизије, универзитетски професори и представници регулаторних органа, из земље и иностранства. Ове године, ино предавачи дошли су из БиХ, Хрватске, Мађарске, Македоније, и Немачке, из које нам је дошао представник ЕЦИИА. Међу предавачима били су и чланови УИРС који су се пријавили на отворен позив предавачима који је Програмски одбор упутио члановима који имају и желе нешто да кажу својим колегама. Ово је један од начина на који УИРС промовише своје чланове.

Тема конференције била је: „Садашњи проблеми – будуће шансе: анализирајте, разумите, унапредите“. Рад конференције одвијао се у четири пленарне сесије и четири секције, које су се бавиле специфичним темама из области информационих система и технологија, јавног сектора, извођења ревизије, ризика и рачуноводства. Као и увек, конференција има два циља. Први, да пружи могућност за упознавање са новим питањима и погледима на добро знане чињенице, и други, да пружи могућности за међусобно дружење и повезивање учесника кроз учешће у друштвеним догађајима.

 

          Свечани део Конференције

На почетку свечаног дела Конференције – свечане вечере, додељена су признања члановима УИРС који су заслужни за свој дугогодишњи допринос професији интерне ревизије. Признања су примили: Олга Антић, Марија Бановић, Јозефина Беке Тривунац, Мирјана Богићевић, Мира Вуковић, Ненад Главчић, Драгослава Живадиновић, Ева Ковачевић, Јадранка Кораћ, Бранислав Неранџић, Драган Пешић, Оливера Радовић, Милица Рапаић, Јелена Рунић, Лјубинко Станојевић и Јованка Томановић.

На подршци и сарадњи у развоју професије интерне ревизије, признања су додељена и Институту интерних ревизора Хрватске ХИИР, Институту интерних ревизора Босне и Херцеговине и Институту интерних ревизора ИИА Аустрије.

Институт интерних ревизора Хрватске ХИИР поклонио нам је поводом јубилеја, пригодну уметничку слику.

На свечаном делу конференције потписан је и споразум о сарадњи са Удружењем ИСАЦА Београд.

Културно уметничко друштво „Ђока Павловић“ је извођењем краћег фолклорног програма, сплета народних игара из Србије, улепшало свечни део прославе јубилеја, десет година од оснивања УИРС.

 

 

 

Погледајте фотографије са седме конференције

 

 

 

Спонзори седме Конференције: