Најава догађаја

3. регионална конференција интерних ревизора, Загреб

17. и 18. октобар 2019. године

Хотел ПАНОРАМА, Хрватска, Загреб, Трг Крешимира Ћосића 9

Извор слике: https://www.amadriapark.com/ban-jelacic-square/

ХИИР – Хрватски институт интерних ревизора

3. регионална конференција интерних ревизора

МЕТОДОЛОГИЈА И ПРАКСА ИНТЕРНЕ РЕВИЗИЈЕ У ЕВРОПСКОМ ОКРУЖЕЊУ

Хрватски институт интерних ревизора (ХИИР) организује 17. и 18. октобра 2019. године у Загребу, хотел Панорама (Трг Крешимира Ћосића 9) 3. регионалну конференцију интерних ревизора под називом

„Методологија и пракса интерне ревизије у европском окружењу“ .

Конференцију организујемо у сарадњи са Удружењем интерних ревизора Србије и Удружењем интерних ревизора у Босни и Херцеговини. Тиме се наставља изнимно успешна сурадња три института која је започела одржавањем прве конференције овога типа у Бања Луци 2017. године те друге у Новом Саду прошле године.

Иако ће на конференцији бити првенствено обухваћене ревизијске теме и праксе из јавног сектора (с обзиром на све већу заинтересованост јавности за трошење јавног новца), конференција пружа изузетну прилику за сарадњу, размену знања и искустава, поређење своје праксе с праксом интерне ревизије у другим земљама те расправу о актуалним темама, што учесницима може помоћи да успешно испуне све већа очекивања свих заинтересованих страна и да на тај начин додају вриедност институцијама из којих долазе.

Овогодишња конференција доноси актуалне теме и најбоље праксе интерне ревизије из све три земље. На конференцији ће бити заступљене теме везане уз актуалности у планирању и обављању ревизије, изазовима у пракси, развоју професије, очекивањима од интерне ревизије у будућности те искуствима екстерних пружатеља услуга.

Посебност овогодишње Конференције је Округли сто под називом „Пракса и изазови интерне ревизије у градовима“. Интерни ревизори из осам градова из регије (Хрватска, Словенија, Србија, Босна и Херцеговина те Северна Македонија) презентират ће успоставу и начин функционисања интерне ревизије у градовима које представљају, повезаност модела три линије обране и мапе осигурања, изазове у пракси везане уз постојеће и надолазеће ризике, развоју интерне ревизије те њеном доприносу пословању институције/града.

Позивамо вас да се пријавите на конференцију, укључите у интерактивну расправу и својим знањем, искуством, коментарима и питањима допринесете њеном успешном одржавању.

Конференција је уједно и прилика за умрежавање интерних ревизора и дружење, па ће у оквиру конференције бити организован и друштвени програм.

Учешћем на конференцији сви учесници имају могућност да обезбеде до 11 ЦПЕ бодова те и на тај начин демонстрирају своју посвећеност континуираном професионалном усавршавању.

Све информације о Конференцији можете наћи на веб страници

https://3hiir2019.hiir-konferencija.com/, а путем исте можете извршити и пријаву на конференцију као и резервацију смјештаја.

С поштовањем,

Хрватски институт интерних ревизора