Најава догађаја

Етички кодекс – усвојен? И шта ћемо сад?

18.04.2024; 18:00 – 19:00

On-line

 

О овом тренингу

Тренинг отвара питања и нуди одговоре који треба да нам помогну да заиста разумемо откуд потреба за етичким кодексима, како су се јавили и чему служе, зашто их ниједна нова иницијатива која се односи на одрживо пословање не може заобићи, зашто од њих креће свака прича о Г компоненти ЕСГ романа, зашто није довољно да их само усвојимо, колико је тешко решавати моралне дилеме и како нам етички кодекси у томе могу помоћи, као и шта је неопходно да урадимо како би нам могли бити од помоћи. Иако етички кодекси нису новина и иако су их многе организације одавно усвојиле, објавиле на својим сајтовима и диче се тиме да имају развијену етичку (пословну) културу, искуство показује да се неретко остаје на томе, тј. да потенцијал етичког кодекса, његова добробит за организацију, њене запослене, јавност (грађане, клијенте, пословне партнере, финансијере) остаје неискоришћена.

Циљеви тренинга

Циљ овог тренинга је размена знања и искустава у вези са етичким кодексима и њиховом применом. Предавач ће своје досадашње дугогодишње искуство у изради и примени етичких кодекса поделити са учесницима и пружити им информације које ће им помоћи да боље разумеју како добро написан етички кодекс, када се користе одговарајући механизми који подстичу његову примену – може вишеструко допринети организацији. Циљ је да интерни ревизори, којима је етика, по природи посла, блиска тема, добију неки нови осврт на питања с којима су се (могуће је) већ сусретали, али их највероватније нису имали прилике сагледати у контексту који им овај тренинг нуди.

Аутор: Кристина Буха

Саветник у адвокатској канцеларији Four Legal, где води тим који се бави корпоративним управљањем и етичким питањима, која укључују и израду и примену етичких кодекса и осмишљавање и спровођење обука за запослене. Пре него што се придружила адвокатској канцеларији Four Legal, Кристина је 18 година радила у Народној банци Србије на различитим позицијама, међу којима је и шеф Одсека за усклађеност пословања. Непосредно је учествовала у изради етичког кодекса централне банке и осмишљавању и спровођењу различитих механизама за његову примену и била предавач на ову тему на више међународних семинара. Поред тога, Кристина је као консултант учествовала у више пројеката ОЕБС-а и Сталне конференције градова и општина усмерених на примену Етичког кодекса функционера локалне самоуправе (давала савете у вези са израдом Приручника за примену овог кодекса, писала сценарије за видео материјале којима се представљају начела овог кодекса, држала предавања и радионице члановима Савета за примену овог кодекса).

Датум и време одржавања: 18.04.2024. године, 18:00-19:00 часова, online.

CPE: 1 CPE (Етика)

Котизација: бесплатно за чланове (укључујући и постојеће и будуће чланове који ће платили чланарину за 2024.)

 

За пријаву на вебинар молимо да попуните форму ниже. Након што попуните форму добит ћете поруку да је пријава прихваћена a најкасније до 15.04.2024 ћете добити МS Теамс линк за пристуво вебинару.

 

ПРИЈАВЕ ЗАТВОРЕНЕ