Најава догађаја

Kako da vam BI pomogne u AI

28. – 29.05.2024.

Просторије Информатике

 

Зашто се „патити“ у Excel-у и губити у лавиринтима података када можете доминирати Power BI-јем? Придружите нам се на семинару, освојите 14 CPE и научите како да своје податке претворите у слике које говоре а вас у у суперхероје пословне аналитике!

 

ЦИЉНА ГРУПА

Идеја да се предметна материја детаљније приближи занитересованим “родила” се током Конференције интерних ревизора, која је одржана на Златибору током 12., и 13. октобра 2023.године, у организацији Удружења интерних ревизора Србије (УИРС) јер је након кратке презентације од стране аутора предавача примећена потреба учесника да им се приближи и покаже предметна материја.

 

Заједничка сарадња “УИРС”-а, као водеће организације интерних ревизора која има више од 400 чланова и наше најстарије ИТ компаније “Информатика а.д. Београд”, која је непрекидно, већ 48 година у самом врху када је реч о области информатичког инжењеринга, развоју пословних апликација, као и осмишљавању, примени и одржавању пословних ИТ решења, допринела је реализацији обуке за Power BI и примени алата који омогућавају корисницима да кроз податке брзо и једноставно разумеју шта се тренутно дешава са њиховим пословима, у којој фази се налазе различити пословни процеси, као и да јасније сагледају пређашњи успех и утврде и лоцирају евентуалне трендове које могу да користе за постављање нових пословних стратегија.

 

Поред Интерних ревизора, све већи број корисника који раде извештаје је са једне стране “затрпано” потребама да извештаји буду креирани што брже а са друге стране података је све више. Тако да је ова тема као створена за све оне који су заробљени у подацима, процесима – и то дословно!

 

Први ешалон чине корисници попут интерних и екстерних ревизора и аналитичара, који већи део свог радног времена проводе уз Excel и сличне „Spreadsheet“ алате. Ако сте један од оних који су припрему података кроз Excel препуштали ИТ колегама, или ако се налазите у ИТ области и још увек “трпите” захтеве корисника Excel-а, ова тема је створена за вас!

 

Чак и ИТ стручњаци који већ владају SQL-ом и желе да се додатно информишу о достигнућима у области BI су добродошли. На крају, ту су и они који желе да еволуирају од „Excel професионалца“ до „SSBIA – Self Service Business Intelligence Analyst“. Баш као што су пре неколико година дактилографи уступили место онима који су знали да користе PC (персоналне рачунаре), сада је време да и ви преузмете контролу над својим подацима и својом вештином се наметнете тржишту!

 

ПРЕДАВАЧИ

Зорана Грковић
Дипломирани економиста и сертификовани „data analyst“

 

Зоран Грковић
Магистрирао на Економском факултету у Београду из области мерџера и аквизиције.

 

Више информација укључујући биографије предавача, агенду и теме које ће да покрије тренинг, као и формулар за пријаву на догађај, можете пронаћи на страници Информатике. (Пријава за догађај се врши на страни организатора)