Најава догађаја

“ONLINE” ФИНИЗ КОНФЕРЕНЦИЈА 2020.

4. децембар 2020.

 

ONLINE

МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА СИНГИДУНУМ

 

Позивамо Вас да узмете учешће у раду седме по реду међународне научне конференције ФИНИЗ „Људи у фокусу аутоматизације процеса “ која ће се одржати 04.12.2020. године, са почетком у 10.00.

У складу са одлуком Владе Републике Србије о забрани организовања скупова због епидемије вируса  COVID-19, научна конференција ФИНИЗ 2020  ће се одржати online. Учесници ће моћи да прате догађај online, преко Microsoft Teams Live Event платформе. Детаљне информације можете прочитати на веб сајту ФИНИЗ конференције.

Заинтересовани могу да се пријаве на дан одржавања конференције, директно преко линка који је објављен на сајту http://finiz.singidunum.ac.rs/ 

Можете слушати оно што изаберете да вам је интересантно.

ПРАТИТЕ:  http://finiz.singidunum.ac.rs/ 

Учешће на online конференцији се не наплаћује.

 

Интерна ревизија – Сесија А: “У корак са променама” у 11.35

Удружење интерних ревизора Србије у оквиру конференције  организује сесију са темамом из области интерне ревизије под називом: „У корак са promenama”.

Предавачи на овој сесији су:

Душан Жикић,
руководилац интерне ревизије информационих система, НИС а.д.

Дугогодишње искуство у ревизији информационих система, као и експертиза у областима управљања ИТ-ем, ИТ ризицима и информационом безбедношћу. Поседује значајан број професионалних сертификата (ЦИСА, ЦИССП, ЦФЕ…). Предавач на конференцијама и радионицама у организацији УИРС-а и ИСАЦА-е. Активно учествовао у изради ИСАЦА-иних оквира професионалне праксе. Акредитовани је тренер за ИСАЦА програме – основе и ревизија сајбер-безбедности. Професионалну каријеру започео је у Народној банци Србије, а тренутно је на позицији руководиоца интерне ревизије информационих система у НИС а.д
1. Тема:Управљање ИТ ризицима – метрике и аутоматизација
Милица Илић,
Global Head of Protection and
Resilience at Allianz Group

Након 15 година рада у интерној ревизији и управљању безбедносцу информација, последње три године рад на усаглашавању и унапредјењу оперативних ризика, контрола и мониторинг процеса, тренутно - управљање глобалном цовид-19 кризом.
2. Тема:Аутоматизација и планирање: кључни фактори за управљање ризиком
Миха Озимек,
Internal Audit Specialist, Sava Re, Председник ISACA Slovenija Chapter

Миха Озимек је завршио постдипломске магистарске студије информатике (стандарди безбедности информација и увођења политика информационе безбедности у организацијама). Од 2007. г. ради као саветник и ревизор система управљања квалитетом, управљања ИТ услугама и безбедности информација. Као ревизор, врши ревизију у словеначким организацијама, ЕУ и земљама ЈИ Европе. Поред тога, сарађује у припреми организација за спровођење радова у складу са одредбама законодавства (ГДПР, ЕИДАС, дигитализација итд.). Од 2008. године гост је предавач на Факултету безбедносних наука из области система информационе безбедности. Већ је спровео обуку за више од 5.000 ученика из различитих организација и образовних институција.
3. Тема:Дигитализација и њен утицај на Интерну ревизију

Агенду сесије А, као и комплетну агенду конференције можете преузети у наставку.