Најава догађаја

Утицај климатских промена на економију (на шта интерни ревизори треба да обрате пажњу)

23. фебуруар 2023.  18:00 – 19:00

On-line

Утицај климатских промена на економију, могуће је јасно пратити већ скоро два века, тј. од индустријске револуције са почетка XIX века. Међутим, обим, утицај и брзина њиховог испољавања у модерном свету након WWII, као несумљиво последица људског фактора – је без преседана у историји. У свету који се мења пред нашим очима, практично у свим областима, као што су: технологија, демографија, доступност ресурса, политика, правила светске трговине итд. – улога и потребна “ширина“ као и разумевање ових процеса од стране интерних ревизора је никада израженија. Wебинар ће покушати да ову екстремно широку и комплексну, али у исто време изузетно актуелну и важну тему прикаже у начелу, али и кроз неке конкретне примере, на начин разумљив и ревизорима којима ова област није ужа специјалност.

 

Циљ вебинара

Разумевање ширег контекста утицаја климатских промена на глобалну економију, као И концепта да у високоумреженој светској економији XXИ века– суштински не постоје догађаји који немају мерљив економски утицај на остатак света.

У свету који се трансформише највећом брзином икада, упознавање  интерних ревизора са обимом, ефектом И волатилношћу утицаја климатских промена на светску економију.

 

Подаци о вебинару

Трајање скупа: 1 сат

Број ЦПЕ које скуп доноси: 1

Ниво скупа: Основни

Ниво предзнања: нема захтева за предзнањем

Предавач: Тома Вукић, Mozzart d.o.o.

 

О предавачу

Тома Вукић је запослен у компанији Mozzart д.о.о. на позицији Менаџера за сертификацију и лиценцирање производа. Надлежан је за активности из делокруга лиценци и сертификата на нивоу целе Групе, која укључује тржишта: ЕУ, Балкана, Африке и Латинске Америке (11 тржишта на 3 континента).

Током своје досадашње 16-годишње каријере радио је у мулти-националним (La Fantana, Alpha Bank, Telenor, Coca-Cola HBC) и домаћој компанији (Mozzart) које припадају индустријама: ФМЦГ-а, Банкинг-а, Телекомуникација и Игара на срећу и спортског клађења.
Пре тренутне позиције, обављао је послове из области: банкарства, продаје, супервизије И планирања корисничких ценатара (200+ агената), интерне ревизије и аццоунтинга.

Важни пројекти на којима је имао водећу улогу или учествовао, су: Ревизије филијала и централних јединица ; Имплементација ИФРС16 стандарда ; Оптимизација процеса са Shared Services-ом ; OCR. робот имплементација ; Увођење, надзорне провере и ресертификације према стандарду ISO 9001:2015 ; Унапређење процеса физичко-техничке заштите за компаније са лиценцом за самозаштиту ; Сертификације софтверско-техничких решења према јурисдикцијама замаља: ЕУ, Балкана и Латинске америке ; SPOC за compliance audit акредитованих ревизорских кућа.

Звање дипломираног Биолога је стекао на Билошком факултету БУ-а, од 2015-е је члан Удружења интерних ревизора и носилац је CIA и CRMA сертификата.
Ожењен супругом Миленом и поносни отац Ливие и Мартина.

 

 


КОТИЗАЦИЈА:

Чланови УИРС                        БЕСПЛАТНО


Уколико су Вам потребне додатне информације моломо вас да се обратите на kancelarija@uirs.rs

Пријаве су затворене.