Обавештење у вези новонастале ситуције – корона вирус

17.03.2020.

Поштоване колегинице и колеге,

 

Поводом новонастале ситуације изазване корона вирусом, у нашој земљи, а и у целом свету, желим овом приликом, пре свега, да вам поручим да се придржавате свих препорука здравствених радника, наравно у мери у којој је то објективно могуће, јер велика већина је сигурно сада на својим радним местима.

 

Удружење наставља са својим радом и комуникација са чланством се наставља на уобичајени начин, електронски (или путем телефона), како смо то и до сада чинили.

 

Канцеларија УИРС ће радити са редукованим бројем долазака на посао. Трудићемо се да што више активности обавимо радом од куће.

 

Све неопходне одлуке Председништво ће доносити електронским путем (електронске седнице).

На електронској седници Председништва УИРС, одржаној 15.марта 2020, одлучено је следеће:

 

  • Тренутно се отказују сви планирани курсеви и семинари. У складу са развојем ситуације везане за корона вирус, а у нади да ћемо то до лета пребродити, ми ћемо направити нови распоред већ планираних курсева и покушати да их организујемо на јесен.Већ уплаћена средства за курсеве нећемо сада враћати (за сада је то само један случај). Уплаћене котизације ћемо вратити, ако се курс не одржи, или ако то буде изричит захтев учесника.

 

  • Девета конференција УИРС неће се одржати 21-22 маја, како је то планирано. Планирали смо да се конференција одржи 24-25 септембра 2020. у истом месту и хотелу и свему осталом како је то планирано. Молимо чланове УИРС, као и све оне који су се већ пријавили и платили котизацију за конференију, за посебно разумевање.Ово је врло деликатна ситуација, јер у овом моменту нико не може да гарантује шта ће бити и у септембру. Наша намера и позитивна размишљања су да ће конференција бити одржана, можда не са свим већ планираним предавачима (има доста странаца, па је у овом тренутку неизвестан њихов долазак). У овом тренутку нећемо самоиницијативно враћати већ уплаћене котизације, па вас молим да за сада сви застанемо и видимо шта ће се даље одвијати.УИРС ће као сваки одговорни правни субјект вратити уплаћени новац ако се то покаже као неопходно. Ви можете наставити са слањем пријава за конференцију, али не морате одмах вршити уплате. Ово ће нам показати колика је даља заитересованост за одржавање конференције.

 

  • Све остале активности које су се одвијале електронски (наручивање електронских издања брошура, пријаве за чланство, уплате чланарине) одвијаће се и даље.

ПОСЕБНА НАПОМЕНА: Чланови који су поново активирали своје чланство у УИРС, односно нови чланови који су пријављени у току месеца марта, за сада нису у могућности да приступе сајту Глобал ИИ, зато што њихово чланство није активирано у бази чланства код Глобал ИИА. Глобал ИИА је до 15. марта 2020. године зауставио рад на уносу нових  чланова због увођења нове апликације.Имали смо и нека заједничка тестирања и показало се да то још увек  не функционише. То је разлог зашто нови чланови чије активирање је требало да се деси у месецу марту нису још увек добили Глобал ИД бројеве. Чим све ово проради нови чланови ће бити обавештени. Иначе приступ нашем локалном сајту је омогућен свим старим и новим члановима.

За сва питања и нејасноће можете се обратити на наше уобичајене електронске адресе и телефоне.

Срдачан поздрав и пре свега добро здравље,

Јозефина Беке Тривунац, председник УИРС