ПРОМЕНА ВИСИНЕ ЧЛАНАРИНЕ

15.11.2019.

Поштовани чланови УИРС,

обавештавамо Вас да је Председништво УИРС на својој 79 (25) седници, одржаној 14. новембра 2019. године донело одлуку о промени висине чланарине за 2020. годину.

Oдлучено је да се чланарина више не изражава у еврима и уплаћује у динарској противредности, већ да буде изражена само у динарима. Надамо се да ће ово бити и олакшање за чланове да не морају, приликом уплате да проверавају курс евра.

Висина чланарине није мењана од 2016. године када је вредност евра била много већа него што је прошле и ове године, а што је утицало и на висину прихода од чланарина. У међувремену је и Глобални институт (Global IIA) два пута повећавао чланарину коју УИРС плаћа за све своје чланове. Другим речима од износа чланарине коју уплате чланови УИРС око 50% се плаћа Глобалном институту сваке године. Нашим члановима је важно да буду чланови и Глобалног института јер од њих имамо велику помоћ и подршку везано за  развој професије интерне ревизије у Србији, а и да будемо у току са најновијим трендовима у вези професије интерне ревизије у свету.

Број чланова УИРС се повећава из године у годину. Исто тако број чланова који се укључује у волонтерски рад је све већи што значајно доприноси личном развоју чланова а и професије у целини. Трудимо се да обезбедимо што више превода, организујемо што више семинара, курсева и конференција. Све ово захтева и један број административних радника који су свакодневно на услузи члановима Удружења, а које треба да платимо.

Надам се да ћете имати разумевања за повећање чланарине за 2020. годину. Основна годишња чланарина сада износи 4.500,00 динара. Задржали смо досадашње попусте за групно чланство из исте организације.

Очекујемо да ће ово повећање чланарине, које није велико, допринети бољем раду Удружења, и да Вас неће обесхрабрити да и идуће године наставите Ваше чланство и активност у УИРС.

Председник УИРС

др Јозефина Беке Тривунац, ЦИА

Комплетну одлуку о висини чланарине можете погледати у менију Чланство или у пдф документу на овој страни.