Најава догађаја

ОСМА КОНФЕРЕНЦИЈА УИРС

16 -17 мај 2019.

Аранђеловац, хотел Извор

You can see information in English, here

„Визијом до позиционИРања

интерне ревизије као кључног партнера“

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо Вас на Осму конференцију интерних ревизора Србије, која ће се одржати 16. и 17. маја 2019. године у Аранђеловцу у пријатном амбијенту хотела „Извор“.

Теме и предаваче као и детаљну агенду објављиваћемо постепено у наредном периоду. Зато пратите наш сајт  www.uirs.rs

Са поштовањем,

Председник УИРС,  др Јозефина Беке Тривунац, ЦИА

 

 

ПРЕДАВАЧИ

 

1.Adrine Tumanyan, MBA, CIA
Интерни ревизор Централне банке Јерменије.

Адрине је започела своју каријеру као финансијски аналитичар у одељењу за анализу финансијског система Одељења за стабилност финансијског система Централне банке Јерменије у 2011. години.
Адрине је дипломирала на Француском универзитету у Јерменији (диплома за менаџмент) и Америчком универзитету у Јерменији (мастер за пословну администрацију). Године 2016. завршила је ЦИА испите са William S. Smith CIA - признањем за изванредне резултате и постала Сертификовани интерни ревизор (ЦИА).
2.Ненад Нововић, CISA, CIA
Запослен у Народној банци Србије.

По дипломирању на Београдском универзитету 1996. године почиње да ради у ИТ сектору. Од 2001 године радио је у КПМГ на пословима ИТ подршке и ИТ ревизије. Специјализирао се на подручју ИТ ревизије. 2001. године прелази у Народну банку Србије где постаје директор новооснованог Одељења за ИТ ревизију у оквиру интерне ревизије НБС. Од 2008. до 2011. је на месту директора ИТ у НБС. После је обављао друге послове у ИТ (саветник за ИТ процесе, директор одељења...). И даље ради у НБС.

2. Тема:Преваре: Боље спречити него лечити
3.Всеволод Крилов
Запослен у НИС а.д. Нови Саад

Рођен 1988. године. Дипломирао је у Новом Саду на Факултету за менаџмент, 2011. године. Професионалну каријеру започиње у НИС а.д. Нови Сад, као сарадник у рачуноводству. 2013. године преузима дужност руководиоца Службе за извештавање и аналитику, где ради све до 2017. године, када прелази на позицију руководиоца Службе за мониторинг система управљања ризицима. Поред матерњег руског, говори српски и енглески језик.
3. Тема:Партнерство ризика и интерне ревизије
4.др Зорица Божиновска Лазаревска
Запослена као редовни професор и шеф катедре рачуноводства и ревизије на Економском факултету Универзитета „Сс. Ћирила и Методија ”у Скопљу, Македонија.

Она је координатор курсева за ревизију, рачуноводство, интерну ревизију, државну ревизију, испитивање превара и др. Њен истраживачки интерес је у области рачуноводства и ревизије. Реализовала је неколико студијских посета у иностранству на државним универзитетима у САД, Холандији, Великој Британији, Белгији, Холандији, Исланду, Шпанији и др.Објавила је неколико књига и више од 80 радова из области рачуноводства и ревизије, учествовала је у низу пројеката везаних за развој рачуноводства и ревизије у Републици Македонији, а њен академски и истраживачки рад представљен је на разним међународним конференцијама.
5.Полона Пергар Гузај, CIA, CFE, CFSA, CRMA
Председник ИИА Словенија.

Има дугогодишње искуство као интерни ревизор и као члан Одбора за ревизију. У својој дугогодишњој успешној каријери има искуства и у обављању екстерне процене квалитета рада интерне ревизије, идентификовања преварних радњи, као и пружања саветодавних услуга у области управљања ризицима и ризицима руковођења.
6.мр.сц. Сања Суман, CIA

• 20+ година искуства у финанcијској индустрији (интерна ревизија, управљање ризицима, управљање пројектима, унапрјеђење пословних процеса) у 4 банке
• 12+ година искуства у интерној ревизији (од приправника до водитеља - ЦАЕ)
• Магистар друштвених знаности, поље економије – завршен послиједипломски студиј
Рачуноводство, ревизија и финанcије на Економском факултету у Загребу
• Certified Internal Auditor (CIA-IIA) и Овлаштени интерни ревизор (ХЗРиФД)
• Бихевиорални форензичар (Институт за бихевиоралну форензику)
• Од 2017. власник твртке „Syllabus d.o.o.“ за едукацију и савјетовање у подручју интерне ревизије, управљања ризицима, унапрјеђења пословних процеса, као и ширим подручјима досадашњег искуства и интереса.
7.Његош Павловић

Магистар економских наука са вишегодишњим искуством у области интерне ревизије у јавном сектору. Помоћник директора за област интерне ревизије у Централној хармонизацијској јединици Министарства финансија и трезора Босне и Херцеговине.
Посједује стручно звање и цертификат овлашћеног интерног ревизора.
Члан више експертских Радних група за израду докумената и методологије из области јавних финансија, а посебно из области интерне ревизије у БиХ. Члан више радних група Свјетске банке у оквиру Заједнице праксе интерне ревизије (PEM PAL).
7. Тема:Интерна ревизија у институцијама БИХ
8.Верра Мармалидоу, CIA, CRMA

Верра Мармалидоу је председниk Института интерних ревизора Грчке (IIA Greece), члан одбора ECIIA (Европске конфедерације института интерних ревизора) и члан ECIIA банкарског одбора.
Ради у Народнј банци Грчке (National Bank of Greece Group) као директор интерне ревизије. Претходно је радила у, „National Securities“ првобитно као стручњак за деривате, а затим као шеф Приватног банкарског сектора за малопродају и пензијске фондове.
Верра Мармалидоу дипломирала је на Националном универзитету у Атини и магистрирала финансије и банкарство на Универзитету у Пиреју са специјализацијом „Derivatives and Time Series“. Она је сертификовани интерни ревизор (CIA) и поседује CRMA сертификат, Accreditation in Internal Quality Assessment / валидиран од стране IIA и “COSOO Internal Control Integrated framework Certificate”.
8. Тема:Интерна ревизија из Европске перспективе
9.др Косана Вићентијевић
ВИПОС Ваљево

Косана од марта месеца ове године ради на Високој пословној школи у Ваљеву – ВИПОС као професор струковних студија за ужу научну област Финансије и рачуноводство. Последњих 12 година радила је на Универзитету Сингидунум у Београду на позицији ванредног професора за ужу научну област Рачуноводство и ревизија.
У току двадесетогодишњег искуства у високом образовању, објавила је велики број радова у домаћим и међународним стучним и научним часописима и аутор је више уџбеника за студенте, из области рачуноводства и ревизије.
Члан је УИРС, континуирано сарађује и подржава професионални рад УИРС-а од оснивања.
9. Тема:Интерна ревизија на путу одрживог и одговорног развоја
10.Gianluca Poletti | CIA

Gianluca је дипломирао пословну економију на Универзитету “Cattolica” у Милану и магистрирао ревизију и интерну контролу на Универзитету у Пизи. Он је овлашћени интерни ревизор.
1996. године започиње своју каријеру у рачуноводственој области са различитим улогама у неколико компанија. Године 2005. именован је за шефа интерне ревизије у малој италијанској банци. Придружује се UniCredit S.p.A. у 2009. години, на различитим руководећим позицијама везано за методологију ревизије и организацију ревизије. Од маја 2017. године шеф је одељења за интерну ревизију UniCredit Bank Serbia JSC.
Gianluca је такође гостујући предавач у Институту интерних ревизора (Италија) и на Универзитету у Пизи.
10. Тема:Очекивања одбора за ревизију од интерне ревизије
11.Зоран Злоколица, CISA

Инжењер електротехнике и рачунарства са 20 година искуства у развоју, ревизији и заштити ИКТ (Информационих и Комуникационих Технологија), како у ИТ индустрији тако и у финансијском сектору. Прешао пут од софтвер девелопера, преко ИТ ревизора до експерта за информциону безбедност. Поседује сертификат за ревизора информационих система (CISA), као и сертификат за Водећег ревизора информационе безбедности (ISO 27001 Lead Auditor).
11. Тема:"Cybersecurity" ризици
12. Душан Жикић, CISA

Каријеру ИТ ревизора започео је у Народној банци Србије. Тренутно је запослен у интерној ревизији Нафтне индустрије Србије, на позицији менаџера за ревизију бизнис процеса. Задужен је за успостављање ИТ ревизије у НИС-у и обавља појединачне ревизорске ангажмане. Дугогодишњи је члан ISACA-е и Удружења интерних ревизора Србије и поседује CISA, CISM и CRISC сертификате. Претходних пар година био је представник ISACA Београд на конференцији УИРС-а.
12. Тема:Управљање ИТ- јем: Пут до (не)успеха
13.Предраг Кукобат, CISM


Завршио Електотехнички Факултет у Београду. Има тридесет година искуства у ИТ сектору у различитим улогама и различитим областима пословања – телекомуникације, авиотранспорт, владине и невладине организације. Сада ради као Специјалиста за информациону безбедност. Радио као „Information security Manager“ у „VIP Mobile“ у периоду 2012-2015. Поседује „ISACA CISM“ сертификат и положен испит за ИСО27001:2013 „Lead Auditor“. Члан међународног удружења „ISACA“, односно њеног београдског огранка.
13. Тема:„Outsource“ ИТ функције и повезани ризици

 

 

1.   КОТИЗАЦИЈА ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ

Котизација подразумева учешће на конференцији, освежње за време пауза, ручак, свечану вечеру и/или догађај заједничког дружења.

 

1.2  Пријаве и уплате котизације

Пријаве се попуњавају електронски на сајту www.uirs.rs Пријава се налази на дну стране где је објављена информација о конференцији.

Молимо Вас да приликом попуњавања пријаве у пољу напомена наведете ваш ИД број који се води код Глобал ИИА, као и то да ли ћете присуствовати заједничком догађају и / или свечаној вечери.

Плаћање се врши на основу предрачуна који се доставља путем имејла. По уплати УИРС електронски доставља оригинал рачун.

Пријаве се примају до 09.маја 2019., а уплате треба извршити до 13. маја 2019.

 

1.3  Отказ и повраћај котизаци

Повраћај уплаћене котизације могуће је одобрити по оправданом писменом захтеву послатом на е-маил адресу kancelarija@uirs.rs  најкасније до 06.05.2019.

 

2.   ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Коначна агенда биће објављена на сајту УИРС и достављена чланству и пријављеним учесницима електронским путем.

Симултани превод /енглески-српски-енглески/ биће обезбеђен уколико буде страних предавача или више од 5. иностраних учесника.

Учесници Конференције, носиоци ЦИА и других ИИА сертификата, као и носиоци локалних сертификата, остварују право на 12 бодова  континуиране професионалне едукације /ЦПЕ/.

Потврда о учешћу на Конференцији и оствареним бодовима биће послата свим учесницима електронским путем.

Додатне информације могу се добити на адреси kancelarija@uirs.rs  или на телефон +381 65 205 34 52 или  +381 64 658 712

 

3.   СМЕШТАЈ ЗА УЧЕСНИКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

 

 

Хотел „ИЗВОР“ 5*    

Адреса: 34300 Аранђеловац, Мишарска 2б

Тел: +381 11 3050738

E-mail:  prodaja@ahoteli.com

Сајт: www.a-hotel-izvor.com

 

 

 

 

 

 

 

Смештајни капацитети и цене смештаја на бази полупансиона

 

  • У цену ноћења укључен је полупансион (доручак и вечера), коришћење „Spa&Wellness“ центра (унутрашњи базени са термалном водом, хидромасажна када, финска сауна, парно купатило, топла соба, био сауна, руска бања, весели тушеви и фитнесс центар). Масаже и третмани се додатно наплаћују и заказују.
  • НАПОМЕНА: За учеснике Конференције хотел ће за ноћење 15 на 16 мај зарачунати цену полупансиона, а за друго ноћење 16 на 17 мај, зарачунати само ноћење са доручком и умањити цену смештаја за 6 ЕУР.
  • Доручак и вечера су на бази шведског стола
  • У цену не улази боравишна такса (120 RSD по дану)
  • Учесници конференције сами врше резервацију и плаћање смештаја.
  • Смештајни капацитети су расположиви по напред наведеним ценама до 16.04.2019. године.

 

Молимо учеснике конференције да на време резервишу собе по ценама које су намењене само учесницима конференције и икористе могућност евентуалног смештаја по ценама за две особе.

 

 

Google мапу можете погледати на овом линку:

https://a-hotel-izvor.com/rs/hotel-izvor/kontakt.html

 

 

Пријава за догађај/Application form (НАПОМЕНА: Подаци за плаћање се попуњавају и у случају када је догађај бесплатан)

Да ли сте члан УИРС-а?
да / yesне / no

Да ли сте члан GLOBAL IIA? / Are you member of GLOBAL IIA?
да / yesне / no

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 1

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 2

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 3

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 4

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 1

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 2

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 3

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 4

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 5

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 6

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 7

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 8

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 9

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОСОБУ 10

Да ли је особа члан УИРС-а?
дане

Да ли је особа члан GLOBAL IIA?
дане

Догађај - заједничко дружење / Event of socializing
да/yesне/no

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ