Zašto postati član?

 

 

 

 

Udruženje internih revizora Srbije (UIRS) osnovano je 2008. godine sa ciljem promovisanja interne revizije u Srbiji i pružanja podrške profesionalnom razvoju svojih članova.

UIRS je punopravni član  IIA Global (The Institute of Internal Auditors-Global), priznat od ove organizacije kao Institut internih revizora Srbije (IIA Serbia).

IIA je globalni glas profesije interne revizije, glavni zastupnik, priznati autoritet, priznati lider i edukator. Danas je IIA, sa mrežom od preko 180.000 članova u 190 zemalja, najveća globalna organizacija koja zastupa i podržava interne revizore.

Svaki član UIRS istovremeno je i član IIA Global.

Postani član i pridruži se našoj mreži

Mi smo vodeća organizacija internih revizora u Srbiji, koja ima preko 320 članova.

Ako ste uključeni u dinamičnu profesiju interne revizije, članstvo u UIRS će vam pomoći da napredujete i budete ispred ostalih. Naše usluge namenjene članovima i razna uputstva omogućiće Vam da budete u toku i pomoći Vam da unapredite svoje znanje i veštine.

Pridružite nam se pa ćete i Vi imati koristi od informacija (mogućnost uvida u sve što je trenutno aktuelno). Članstvo Vam omogućava komunikaciju sa kolegama iz struke u zemlji i inostranstvu,  pristup obukama, seminarima i drugim organizovanim stručnim događajima.

Ako ste novi u oblasti interne revizije ili ste samo novi član UIRS, srdačno Vas pozdravljamo i želimo Vam dobrodošlicu u zajednicu profesionalaca iz oblasti interne revizije. Rad u oblasti interne revizije uzbudljiv je i koristan, ali isto tako i izazovan.

Mi smo ovde sa informacijama, smernicama i podrškom ako vam zatreba. Pokažite posvećenost svojoj karijeri i pokažite svoj profseionalizam, tako što ćete biti deo najznačajnije, vodeće organizacije za internu reviziju u svetu.

BENEFITI OD ČLANSTVA NA LOKALNOM I GLOBALNOM NIVOU

Učlanjenjem u UIRS napravićete razliku u vašoj organizaciji i bićete  prepoznati kao aktivan i proaktivan stručnjak za internu reviziju, spreman da uradi sve što treba, ne čekajući da bude profesionalno prevaziđen.

Najvažnije informacije u vezi profesije interne revizije možete naći na srpskom jeziku na lokalnom sajtu www.uirs.rs  i globalnom sajtu www.globaliia.org  na engleskom jeziku.

Svaki član UIRS ima korisničke naloge za pristup zatvorenom delu navedenih veb sajtova, koji je namenjen samo člnovima. Korisnički nalozi za domaći veb sajt se razlikuju od naloga za globalni sajt.

Za domaći, UIRS, veb sajt korisničko ime i lozinku (pasvord) definiše svaki član prilikom popunjavanja elektronske pristupne prijave za članstvo.

Globalni institut (IIA Global) svakom članu dodeljuje ID broj i lozinku. Svaki novi član UIRS, informaciju o svom ID broju i lozinki (pasvord) dobija od UIRS administratora, putem elektronske pošte.

Novi član UIRS, odmah po uplati članarine, istog ili narednog dana, postataje član i globalnog Instituta (IIA Global).

Članstvo u  UIRS omogućava vam privilegovan pristup vodičima, resursima i drugim specijalnim uslugama. Da bi ste pristupili ovim resursima morate da se prijavite (login). Nemojte da zaboravite, da možete da ažurirate svoje podatke i komunikacione detalje.

Evo kratkog pregleda kako da na najbolji način iskoristite vaše članstvo i UIRS i IIA Global.

 

 • Pokažite svoju profesionalnu obavezu i prvo pročitajte Statut UIRS, Etički kodeks internih revizora i Međunarodne standarde. Kao član IIA, sada ste deo globalne mreže profesionalaca koji se obavezuju da će se pridržavati IIA Etičkog kodeksa i koji će raditi u skladu sa Međunarodnim standardima za profesionalnu praksu interne revizije (standardi)
 • Imate pristup profesionalnim smernicama gde ćete naći sve što vam je bitno za razumevanje profesije interne revizije, a što će vam istovremeno pomoći u obavljanju posla.
 • Pročitajte „IIA sertifikati“ i opredelite za za sticanje kvalifikacija sa ciljem unapređenja svoje karijere (CIA®, CGAP®, CFSA®, CCSA®, CRMA®….) Članovi ostvaruju značajne popuste u cenama ispita, kao i prilikom prijavljivanja ostvarenih poena kontinuirane profesionalne edukacije (CPE).
 • Možete „on line“ preuzeti naš „BILTEN“ (sada IR magazIN) i pročitati najnovije informacije, o događajima u okruženju, prevode članaka iz prestižnog magazina „Internal Auditor“, informacije iz oblasti struke (šta se menja, šta je novo) i još mnogo toga.
 • Po posebnim cenama (14,10 USD godišnje-u dinarskoj protivrednosti) samo za članove, možete naručiti „on line“ prestižni magazin Internal Auditor koji izdaje IIA Global na engleskom jeziku.
 • Imate stalnu tehničku podršku za pristup našem sajtu uirs.rs , kao i sajtu www.globaliia.org
 • IIA Global veb sajt globaliia.org održava vas u vezi  sa vestima iz celog sveta u vezi  profesije interne revizije i povezuje sa blogovima, globalnim konferencijama/kalendar događaja, novostima/publikacijama,  kao i video sajtom  AuditChannel.tv
 • Kao član ostvarujete popuste na sve događaje koje organizuje UIRS, a imate pravo besplatnog prisustva događajima koji se organizuju samo za članove.
 • Ako prisustvujete događajima koje organizuje UIRS možete ostvariti i određeni broj poena kontinuirane profesionalne edukacije (CPE).
 • Ako se pridružite našoj mreži od 320 članova u Srbiji, vi istovremeno postajete deo međunarodne mreže profesionalaca iz oblasti intrerne revizije širom sveta, koja broji preko 180 000 internih revizora.
 • Preko društvenih mreža (facebook, linked in i dr.), možete se povezati sa kolegama širom sveta.
 • Možete se pridružiti radu naših sekcija, komisija i drugih podgrupa koje se formiraju za razne aktivnosti i aktuelnosti i na taj način unaprediti svoja znanja.
 • Možete napisati članak za naš informativni časopis (IR magazIN) koji izlazi kvartalno. Takođe imate mogućnost i da ponešto prevedete sa engleskog jezika i tako kroz praksu unapredite svoje znanje stranog jezika i istovremeno saznate nešto novo iz oblasti interne revizije.
 • Budite učesnik ili predavač na našoj godišnjoj konferenciji, iskoristite priliku da se upoznate i povežete sa kolegama iz struke iz naše zemlje i zemalja u okruženju i istovremeno afirmišete i sebe lično.
 • Ako se odlučite da kupite naša štampana izdanja profesionalnih smernica, kao član imate pravo na popust u ceni.
 • Imate pravo na besplatno korišćenje knjiga iz naše biblioteke.

 

KAKO SE MOŽETE UČLANITI?

 

Članstvo u Udruženju je dobrovoljno. Članstvo se stiče podnošenjem zahteva popunjavanjem „on line“ prijave za članstvo, koju možete naći na sajtu UIRS i plaćanjem godišnje članarine.

Možete se učlaniti kao:

 • Pojedinačni član
 • Grupno članstvo za interne revizore iz iste organizacije, sa popustom
 • Član student sa posebnim popustom za studente.